Megtépték az OTP részvényeit a gyorsjelentés előtt Percről-percre

2018. november 8. 17:10    
nyomtatás
 
Az elmúlt 36 év legnagyobb félidős választást követő ralija bontakozott ki tegnap az amerikai tőzsdéken, és a jó hangulat ma reggel az ázsiai tőzsdére is átragadt. Európában már vegyes volt a kép a délelőtt folyamán, itthon pedig inkább a vállalati gyorsjelentéseké volt a főszerep. A nap végi felhúzásnak köszönhetően 1 százalék feletti pluszban zárt a BUX, az átlagosnál jóval magasabb forgalom mellett.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Hatalmas volt a forgalom a BÉT-en 2018.11.08 17:10

Nagyot téptek a nap végén a magyar piacon, ennek köszönhetően 1,3 százalékos pluszban fejezte be a napot a BUX index, hatalmas, 42,7 milliárd forintos részvénypiaci forgalom mellett, ami az átlagos napi érték négyszeresének felel meg.

Ez leginkább az OTP-nek volt köszönhető, a bankpapír piacán ma 33 milliárd forintnyi forgalom bonyolódott és 2,7 százalékos pluszban zárt a részvény. A bank hajnalban teszi közzé a harmadik negyedéves számait.

A blue chipek közül nagyot emelkedett még a Mol, a friss középtávú célkitűzéseinek közzétételét követően 2,1 százalékot erősödött ma. A Richter kissé szépített a nap végére, így csak 1,2 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést a csalódást keltő negyedéves gyorsjelentés után.

A kispapírok közül a Mészáros-részvények mutattak nagy mozgásokat, az Appeninn 4,5, a Konzum 5,8 százalékos csökkenést könyvelt el ma.

4 százalék mínuszban a Konzum 2018.11.08 16:32

A Konzum és az Appeninn egyre nagyobb mínuszokat mutat, már 4 százalék feletti esésben állnak a részvények. Közben a 4iG-t ismét pluszba rántották, 10 százalékos emelkedésénél jár a papír.

Esnek a "Mészáros-részvények" 2018.11.08 14:59

Nincs jó napjuk ma a "Mészáros-részvényeknek", az Appeninn árfolyama 3,7,a Konzum 2,9, az Opus 0,4 százalékot esett. Közben a 4iG is esésbe kapcsolt, most 14 százalékos mínuszban állnak a részvények.

Az Apple miatt (is) szenved a Qualcomm 2018.11.08 14:40

Nem csak itthon, külföldön is teljes gőzzel zajlik a negyedéves jelentési szezon. A Qualcomm számait nem fogadták túl jól a befektetők, az árfolyam 8 százalékos mínuszban készül nyitni az amerikai tőzsdén.

A chipgyártó bevétele 2 százalékkal csökkent és veszteséges negyedévet zárt. A cég helyzetét nehezíti, hogy az Apple-től származó licencbevételek megszűntek a két cég közötti vita miatt. A Qualcomm már régóta perben áll az Apple-lel, mivel szerintük az utóbbi megszegte egy korábbi szoftverhasználattal megállapodásukat. A Qualcomm szerint az Apple megoszthatta titkos forráskódjukat azokkal a cégekkel, melyek segítségével az iPhoneok chipjein közösen dolgoztak. Az Apple vitatja a Qualcomm üzleti gyakorlatát, emiatt visszatartja a jogdíjfizetéseket.

A lezárt negyedévben 5,8 milliárd dolláros bevétel mellett 493 millió dolláros veszteséget könyvelt el a cég, az egyszeri tételektől tisztítva részvényenként 90 centes profitja volt. A negyedik negyedévre 78-88 centes egy részvényre jutó eredményt vár a cég, ami gyengébb, mint amire az elemzők számítanak.

Araszol felfelé az OTP 2018.11.08 13:58

Az OTP árfolyama a tegnapi szárnyalás után ma újra emelkedik, több mint 1 százalékkal araszolt felfelé a részvény. Inkább pozitív a szektorhangulat Európában és a gyorsjelentést megelőző optimizmus is fűtheti a részvényt.

Több rekord is megdőlhetett a harmadik negyedévben az OTP-nél, ez pénteken hajnalban derülhet ki, amikor közzéteszi harmadik negyedéves számait a bank. Az elemzői várakozások átlaga alapján a bankcsoport összes bevétele 10 százalékkal 223 milliárd forintra emelkedhetett, mivel azonban a működési költségek ennél nagyobb mértékben nőhettek, a működési eredmény 9 százalékkal bővülhetett. Az elemzők szerint az OTP-nél a kockázati költségek soron 6,5 milliárd forint állhat, az adózott eredmény pedig 82,7 milliárd forintra emelkedhetett.

Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett 2018.11.08 13:26

Leváltja a Tesla elnöki pozíciójából Elon Muskot, a helyére az igazgatóság egyik tagja, Robyn Denholm lép. Egy hónappal ezelőtt kötött egyezséget a cég az amerikai tőzsdefelügyelettel, aminek értelmében a meggondolatlan Twitter-üzenetek után Musknak 3 évre le kell mondani az elnöki tisztségéről.

tovább a cikkhez...

Lassulás vár az európai gazdaságra, megáll az olasz adósságcsökkenés 2018.11.08 13:26

A gazdasági fellendülés tetőpontján már túl van az Európai Unió, fokozatos lassulás vár 2020-ig a térségre, de ezt jelentős lefelé irányuló kockázatok övezik főként a kereskedelmi háború és az amerikai gazdasági lassulás bizonytalanságai miatt - derül ki az Európai Bizottság ma közzétett őszi gazdasági előrejelzéseiből.

tovább a cikkhez...

Lefordultak az európai indexek 2018.11.08 11:47

A reggeli emelkedések után lefordultak a fontosabb nyugat-európai indexek, a DAX és a CAC-40 már a tegnapi zárószint alatt tartózkodik.

Az Európai Bizottság közzétette a friss prognózisát, amiből kiderül, hogy mind a 19 euróövezeti ország esetén a gazdasági növekedés lassulására számítanak. A régióban a tavalyi, 10 éves növekedési csúcs után 2018-ban 2,1 százalékra lassulhat a dinamika, a következő két évben pedig már csak 1,9, illetve 1,7 százalék lehet a növekedési ütem.

Az utazási szektor felülteljesít ma jó gyorsjelentések hátán, és a bankszektorból is olyan negyedéves számok érkeztek, amire emelkednek a részvények (a Commerzbank 5, a Societe Generale 3 százalékot emelkedett a negyedéves jelentést követően).

Nagy forgalommal emelkedik a 4iG 2018.11.08 11:21

A 4iG a második legnagyobb forgalmú részvény ma a magyar tőzsdén, csak az OTP előzi meg. A papírok több mint 6 százalékot emelkedtek és 1,2 milliárd forint értékben cseréltek gazdát részvények a délelőtt folyamán.

Az átlagosnál jóval nagyobb forgalommal zajlik ma a kereskedés a részvény piacán.

A 4iG mai árfolyamának és forgalmának alakulása

Emelt középtávú célszámain a Mol 2018.11.08 10:33

A Mol mintegy 10 százalékkal a 2,2-2,4 milliárd dolláros sávba emelte 2019-21-re kitűzött tiszta EBITDA célkitűzéseit. A növekedés a középtávon megnövelt upstream termelési célkitűzésnek, és a fogyasztói szolgáltatások növekvő hozzájárulásának köszönhető. Az ezt követő két évben (2022-23) pedig további EBITDA emelkedésére számítanak, ezekben az években az EBITDA várhatóan a 2,4-2,6 milliárd dolláros sávba emelkedhet, köszönhetően az olyan stratégiai befektetéseknek, mint például a már épülő poliol üzem - derül ki a társaság befektetői prezentációjából.

tovább a cikkhez...

Az Esmya nélkül stagnálhat a Richter árbevétele idén 2018.11.08 10:20

Ma hajnalban tette közzé harmadik negyedéves beszámolóját a Richter, amelyet követően sajtótájékoztatót tartott a vállalat menedzsmentje, Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója szerint az Esmya nélkül idén stagnálhatott a Richter árbevétele, míg az Esymaval együtt euróban megközelítőleg 6 százalékkal eshet vissza a Richter árbevétele a korábbi évvel összehasonlítva.

tovább a cikkhez...

Jó hírek a Mol-tól 2018.11.08 09:49

A Mol kiemelkedik ma a magyar tőzsdén, 2 százalékot emelkedett a részvények árfolyama, ennek köszönhetően a BUX is a tegnapi záróértéke fölé került (a Richter nagy esése ellenére).

A Mol közzétette a befektetői napjának prezentációját, amelyből kiderül, hogy emelik a termelési céljukat, és az EBITDA-célt is, utóbbit a 2019-2021-es időszakra vonatkozóan 10 százalékkal. További jó hír, hogy a következő öt évben az osztalék folyamatos növelését tervezi az olajtársaság.

Célárcsökkentés érkezett a Zwackra 2018.11.08 09:38

Csökkentette a Zwack részvényeire vonatkozó célárát az OTP a társaság negyedéves gyorsjelentése után, az új célár 16806 forint, ami a jelenlegi árfolyamnál alig 1 százalékkal magasabb. Az elemző ajánlása továbbra is tartás.

tovább a cikkhez...

Új rekordok jöhetnek az OTP-nél 2018.11.08 09:09

Több rekord is megdőlhetett a harmadik negyedévben az OTP-nél, a pontos számokat holnap hajnalban tudjuk meg.

tovább a cikkhez...

Esik a Richter 2018.11.08 09:05

Európában mérsékelten jó hangulatban indult a kereskedés, az irányadó nyugat-európai indexek 0,2-0,3 százalékos erősödésekkel nyitottak. A magyar piac alulteljesítő, a BUX 0,4 százalékos csökkenéssel kezdi a napot.

A hazai index esésében a Richteré a főszerep ma, a várakozásoktól elmaradó gyorsjelentés után több mint 3 százalékos csökkenéssel nyitott a hazai gyógyszergyártó részvénye. A Magyar Telekom is esik a negyedéves jelentése után, de csak kisebb mértékben, fél százalékkal került lejjebb az árfolyam.

A kisebb papírok közül a BIF 1 százalékot emelkedett azt követően, hogy tegnap egy 20 milliárd forintos hitelkeret-szerződést jelentett be a cég.

Az OTT-One 5 százalékos pluszban áll ma reggel. A cég viszonteladói szerződést írt alá az az Asura Vision Ltd. társasággal, amellyel az egész világra kiterjedő kizárólagos viszonteladói jogosultságot szerzett az Asura mesterséges intelligencián alapuló objektumfelismerő rendszerének értékesítésére. Az OTT-One - amerikai partnere közreműködésével - már stratégiai megállapodásokat kötött a fenti technológiák hasznosítására az amerikai T2 Systems, Inc. és Umojo vállalatokkal.

Gyorsjelentésekre kapkodjuk a fejünket itthon 2018.11.08 08:29

Mi történik a tőzsdéken?

  • Nem hozott semmi meglepetést a félidős választás az Egyesült Államokban, ennek megfelelően fellélegeztek a befektetők, az amerikai indexek nagyot emelkedtek szerdán, 2 százalék feletti pluszban zártak. 1982 óta ez a legjobb részvénypiaci teljesítményt a félidős választást követő napon.

Gyorsjelentésekre kapkodjuk a fejünket itthon

  • Az ázsiai tőzsdékre is átragadt a jó hangulat ma reggel, a kínai Shanghai Composite kivételével emelkednek az indexek. A kínai index annak ellenére esik, hogy az októberi export és import adatok az elemzői várakozásoknál jobban alakultak.

  • A legjobban teljesítő index ma Ázsiában a Nikkei, 1,8 százalékos erősödéssel.

  • Itthon a vállalati gyorsjelentések kerültek a fókuszba, a Magyar Telekom tegnap piaczárás után, a Richter pedig ma hajnalban tette közzé negyedéves számait.

  • A Magyar Telekom bevétele magasabb lett, mint amire az elemzők számítottak, az EBITDA, a működési eredmény és az adózott eredmény viszont elmaradt a várakozásoktól. Ami a befektetők számára azonban még ezeknél is fontosabb: maradt a 25 forintos osztalékjavaslat, amivel több mint 6 százalékos osztalékhozamot nyújtanak a Telekom-részvények.

  • A fontosabb eredménysorokon összességében a várakozásokat alulmúló számokat tett közzé a Richter, a társaság árbevétele visszaesett a harmadik negyedévben, miután a Richter forgalmára negatívan hatott az Esymaból származó árbevétel vissszaesése, valamint a vállalat romániai nagykereskedelmi leánycégének kieső árbevétele is. Az adózott eredmény 44 százalékkal esett az előző év azonos időszakához képest, ami jelentősen elmaradt az elemzői konszenzustól.

Gyorsjelentésekre kapkodjuk a fejünket itthon
Klikk a képre!

Mire számíthatunk ma?

Ma az Európai Bizottság várhatóan publikálja őszi gazdasági előrejelzését, többek között a magyar gazdasággal kapcsolatban is friss prognózist tesznek közzé. Emellett a KSH is két fontos statisztikával jön, az ipar szeptemberi és az infláció októberi alakulása lesz lényeges, utóbbi elsősorban a forint és az MNB számára tartogathat információkat.

Magyar idő szerint csütörtök este jön a Fed kamatdöntése, a várakozások szerint az amerikai jegybank ezúttal nem módosít a kamaton, viszont fontos lesz a Nyíltpiaci Bizottság kommunikációja azt követően, hogy az utóbbi hetekben éles kritikát fogalmazott meg velük szemben Donald Trump elnök, aki szerint túl gyorsan emelik a kamatokat.

Gyorsjelentésekre kapkodjuk a fejünket itthon

Gyorsjelentések a héten

Itthon folytatódik a jelentési szezon, a blue chipek közül már csak az OTP nem tette közzé negyedéves számait, erre péntek hajnalban kerül sor.

Gyorsjelentésekre kapkodjuk a fejünket itthon

Gyorsjelentésekre kapkodjuk a fejünket itthon

Felével csökkent a Commerzbank profitja 2018.11.08 08:16

A német Commerzbank továbbra is nagy átalakítási tervére koncentrál, több mint felével csökkent az idei harmadik negyedéves profitja éves alapon.

tovább a cikkhez...

Kétszámjegyű profitcsökkenésről számolt be a Richter 2018.11.08 05:39

A fontosabb eredménysorokon összességében a várakozásokat alulmúló számokat tett közzé a Richter, a társaság árbevétele visszaesett a harmadik negyedévben, miután a Richter forgalmára negatívan hatott az Esymaból származó árbevétel vissszaesése, valamint a vállalat romániai nagykereskedelmi leánycégének kieső árbevétele is. A vártnál gyengébb árbevétel és bruttó fedezet mellett a társaság üzemi eredménye bár kismértékben felülteljesítte a várakozásokat, azonban az adózott eredmény jelentősen elmaradt a várakozásoktól és a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva a profit 44,1 százalékkal esett vissza.

tovább a cikkhez...

Szépen nőnek a Telekom bevételei, de a költségek is 2018.11.08 05:31

Jól alakulnak a Magyar Telekom bevételei, lassan a készülékértékesítés és az állami megrendelések kielégítése lesz a vállalat fő profilja, ezekből egyre több bevétel származik, de ezeknek a profittartalma kisebb, mint a hagyományos tevékenységeké, ráadásul a költségek is emelkednek, emiatt csökkent most a profit. Ami a befektetők számára azonban még ezeknél is fontosabb: maradt a 25 forintos osztalékjavaslat, amivel több mint 6 százalékos osztalékhozamot nyújtanak a Telekom-részvények.

tovább a cikkhez...

Címkék: dow, tőzsde, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jövőre megtelik élettel a BudaPart (x)

A többfunkciós városnegyed időt és pénzt spórolhat. 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar alapítású WebEye (x)

Folyamatos fejlődés és innovatív megoldások - az út a sikerhez. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium