Előfizetői tartalom

Megtört a nagy lendület, korrigálnak a tőzsdék

Portfolio
Nem tetszett a befektetőknek a JP Morgan gyorsjelentése, vagy jobban mondva az, hogy a bank nem emelt osztalékfizetésén. Az indexek csökkenni kezdtek, az USA 1%-kal került lejjebb nyitást követően. A hazai parketten is megindult a profitrealizálás, a BUX index 2.1%-kal csökkent. A piac forgalma magas volt, 42 milliárd forintos.

Bár Amerika tegnap is új csúcsra kapaszkodott, ma megjött a korrekció és az európai és régiós piacokon is eladói nyomás bontakozott ki. A JP Morgan számai a a várkakozásoknál szebb képet festettek, azonban az osztalék mértékén nem emelt a cég, aminek hatására meg is indult a profit realizálás. A régióban a magyar piac esett legnagyobbat, míg az oroszok jól tudták tartani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés