Előfizetői tartalom

Mélyülő szakadékban az olaj

Portfolio
Folytatódik az olajárak csökkenése kedden, miután a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) jelentése szerint a nem OPEC-tagok kitermelésének idei bővülése várhatóan meghaladja a majd a globális keresletnövekedést. A negatív korrekció hatására az árfolyamok már több mint 10 százalékot gyengültek legutóbbi január végi csúcsaikról.

Az okok között az élre kívánkozik az egyesült államokbeli kitermelés folyamatos emelkedése, amit az olajkutak számának növekedése is alátámaszt: az előző héten 26 egységgel 791 darabra emelkedett a tengerentúlon működő olajkutak száma. Legutóbb 2015-ben volt üzemben ennyi kút. Az amerikai energiainformációs hivatal (EIA) pedig legutóbbi előrejelzésében márciusra is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés