Mérsékelt eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde  Percről-percre

2019. június 13. 17:18    
nyomtatás
 
Az irányadó európai részvényindexek vegyesen teljesítettek ma délután, a magyar tőzsde mérsékelt eséssel zárta a hét negyedik napját, a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb, a blue chipek felemásan teljesítettek, a hazai nagypapírok közül egyedül a Richter tudott ma emelkedni.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Mérsékelt eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a BUX 2019.06.13 17:18

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 123 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,2 százalékos esést követően 11 970 forinton zárt, a Mol 0,2 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 272 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést, míg a Magyar Telekom 0,8 százalékos esés után 414,5 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától. A pozitív kivételt a Richter jelentette, a gyógyszergyártó papírjai 0,8 százalékos emelkedés után 5 100 forinton zártak.

Nagyot emelkedett a Raiffeisen árfolyama 2019.06.13 16:11

Felfelé kapaszkodnak az irányadó európai részvényindexek csütörtök délután, a régiós bankpapírok közül 2,7 százalékos emelkedésével azonban kiemelkednek a Raiffeisen részvényei. A társaság mai közgyűlésén minden határozatot elfogadtak a részvényesek, az eseményen az is kiderült, hogy a felügyelőbizottság elsősorban az adatkezelés biztonságára és kibervédelemre szeretné helyezni a hangsúlyt a banknál, a menedzsment pedig 5 pillérre épülő digitalizációs stratégiát állított össze. A Raiffeisen vezérigazgatója pozitív összegzést adott a tavalyi pénzügyi évről a közgyűlésen, kiemelve, hogy a bank történetének legnagyobb éves konszolidált eredményét érte el, aminek köszönhetően az egy évvel korábbinál 50 százalékkal magasabb, részvényenként 93 centes osztalékot fizethet a pénzintézet.

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a tengerentúlon 2019.06.13 15:45

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli tőzsdéken, az amerikai részvénypiacok erősödését támogathatták a monetáris lazítással kapcsolatos várakozások, miután a befektetők egy része abban bízik, hogy a Fed hamarosan kamatot vághat. A hangulatot mindemellett javíthatták a kínai gazdaságélénkítő intézkedésekkel összefüggő várakozások is, a Reuters beszámolója szerint a kínai miniszterelnök-helyettes nem zárta ki a további élénkítő intézkedések lehetőségét. A csütörtöki piacnyitástól távolodva a Nasdaq 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Dow és az S&P500 egyaránt 0,5 százalékkal került feljebb.

Jelentős osztalékemelés jön a Raiffeisennél 2019.06.13 14:52

Az egy évvel korábbinál 50%-kal magasabb, részvényenként 93 eurócent osztalékot fizet a Raiffeisen Bank International - döntött az osztrák bankcsoport közgyűlése.

tovább a cikkhez...

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék 2019.06.13 14:35

Eséssel indult a csütörtöki kereskedés az európai tőzsdéken, miután a részvénypiacok hangulatára továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa vetett árnyékot. A délelőtt második felében a kontinens irányadó részvényindexei a korábbi eséseket ledolgozva már felfelé kapaszkodtak, a tengerentúli piacnyitás felé közeledve a CAC40 stagnál, míg a DAX 0,4 százalékkal került feljebb.

Az OPEC visszavágta a globális olajkereslet növekedésére vonatkozó várakozásait 2019.06.13 13:16

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) csütörtökön visszavágta a globális olajkereslet növekedésére vonatkozó várakozásait, az OPEC a korábbi, napi 1,21 millió hordós várakozásait napi 1,14 millió hordós értékre vágta vissza. Az OPEC mindezt a kereskedelmi konfliktusok fokozódásával indokolta. A WTI árfolyama 3,3 százalékkal került ma feljebb, ebben azonban jelentős szerepe lehetett a ma reggeli hírnek, miután az Ománi-öbölben kigyulladt egy, más hírek szerint két olajtanker, értesülések szerint a tűz kitörését robbanás előzte meg, amit torpedótámadás okozhatott.

Emelkednek a régiós részvényindexek, ismét felfelé kapaszkodik a BUX 2019.06.13 12:49

Felfelé kapaszkodnak a régiós részvényindexek csütörtökön, a prágai tőzsde 0,1 százalékos erősödése mellett a lengyel WIG 0,2 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,5 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde a piacnyitást követő esést ledolgozva felfelé kapaszkodott kora délelőtt, ezt követően azonban elfogyott a lendület és a BUX szerdai záróértéke közelébe süllyedt vissza. A csütörtöki kereskedés második felére ráfordulva a hazai részvényindex ismét erősödéssel próbálkozott meg, a BUX 2,7 milliárd forintos forgalom és 215 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, a blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével emelkednek, míg a BUX komponensei közül a Richter és az Appeninn részvényei teljesítenek a legjobban.

Új történelmi mélypontra estek a Waberer's részvényei 2019.06.13 11:22

A Waberer's május elején tette közzé első negyedéves beszámolóját, bár a társaság árbevétele nőtt, azonban a megugró költségek és az alacsonyabb kapacitáskihasználtság hatására viszont jelentősen csökkent az EBITDA-ja. Részben ezekért, részben a kibővült gépjárműállomány magasabb értékcsökkenése miatt, a vállalat üzemi szinten is veszteséges volt. A menedzsment jelezte, hogy több intézkedésük kedvező hatása az év második felében jelentkezhet érdemben.

A pozitív fordulat azonban egyelőre várat magára, a Waberer's árfolyama az elmúlt hetekben tovább esett, a részvény pedig csütörtökön 4,6 százalékos esés után 1 050 forinton új történelmi mélypontra esett. A Waberer's részvényeit 2017. júliusában 5 100 forinton vezették be a magyar tőzsdére, a kibocsátás óta a Waberer's részvényei értékük 79,4 százalékát veszítették el.

Minden, amit az új magyar tőzsdei cégről tudni érdemes 2019.06.13 10:44

Ingatlanfejlesztő cég részvényeit regisztrálta tegnap a BÉT az Xtend piacon, ha minden igaz, akkor 90 napon belül megkezdődhet a kereskedés a papírokkal. A GOPD nevű vállalat egyelőre még nem kezdte meg a tevékenységét, ehhez forrásbevonásra van szükség, amit hitelekből, illetve zártkörű részvénykibocsátásból finanszírozna. Bevétele még nincs a cégnek, de idén a tervek szerint 3-4 projektcégben szerezne részesedést akvizíciókkal, tulajdonosi hitelből - derül ki az információs dokumentumból.

tovább a cikkhez...

Felpattant az olaj árfolyama 2019.06.13 10:43

Nagyot esett szerdán az olaj ára, a kereslet gyengülését prognosztizáló előrejelzések és az amerikai olajtartalék meglepő bővülésének hírére, a hét negyedik napján azonban fordulat következett, a WTI felpattant ma, miután az Ománi-öbölben kigyulladt egy, más hírek szerint két olajtanker. Értesülések szerint a tűz kitörését robbanás előzte meg, amit torpedótámadás okozhatott, a hírre az olaj ár nagyot emelkedett a WTI jegyzése 3,1 százalékkal került ma feljebb.

Megemelte a Masterplast célárát az MKB 2019.06.13 10:36

Az MKB megerősítette a Masterplastra részvényeire vonatkozó vételi ajánlását, a célárfolyamot azonban 874 forintra emelte meg, miután az MKB elemzője szerint javul az iparági környezet, és a legtöbb piacon ez fenn is maradhat, ami támogathatja a társaságot abban, hogy elérje a céljait. A cég bevételei 19 százalékkal nőttek az első negyedévben és a dinamikus növekedés folytatódhat a következő negyedévekben is, ennek fényében megemelte a bevételvárakozását az elemző. Az MKB elemzője kiemelte, hogy a Masterplast bevételeinek nagy része Magyarországról érkezik, ahol a CSOK-nak köszönhetően az építőipar erős maradhat. Az MKB elemzője hozzátette, hogy kockázatok azért látszanak, az építőipari vállalatoknál a szerződésállomány csökkenő trendet mutat és a munkaerőhiány is nehézséget jelenthet. Az MKB új célára 21,7 százalékkal magasabb a Masterplast szerdai záróárfolyamával összehasonlítva, a társaság részvényárfolyama minimális erősödés mellett 0,3 százalékkal került ma feljebb.

A Richter vezeti az emelkedést a magyar tőzsdén 2019.06.13 09:58

A nagy szerdai esés után mérsékelt mínuszban vágott neki a mai napnak a magyar tőzsde, azonban a csütörtöki piacnyitástól távolodva a hazai részvényindex immár emelkedik, a BUX 0,5 százalékkal került feljebb. A blue chipek a Magyar Telekom kivételével erősödnek, a telekomcég árfolyama 0,5 százalékkal került lejjebb. Az OTP 0,7 százalékos erősödése mellett a Mol árfolyama 0,2 százalékkal került feljebb, míg a hazai nagypapírok közül 1 százalékos erősödésével a Richter teljesít a legjobban.

Emelkedéssel próbálkoznak az európai tőzsdék 2019.06.13 09:52

A szerdai piacnyitást követő iránykeresés után lejjebb kerültek az amerikai részvénypiacok, a vártnál gyengébb inflációs adat továbbra is napirenden tartotta a Fed esetleges kamatcsökkentésével összefüggő várakozásokat, bár a monetáris lazítás gondolata ezúttal nem hozta lázba a befektetőket, miután a hangulatra továbbra is kereskedelmi háborús bizonytalanság nyomta rá bélyegét. A Dow és az S&P500 egyaránt 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,4 százalékot esett.

Ázsiában felemásan teljesítettek az irányadó részvényindexek, a Nikkei 0,5 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb. Az európai tőzsdék bár eséssel vágtak neki a csütörtöki kereskedésnek, azonban a mai piacnyitástól távolodva a kontinens börzéi előző napi záróértékük fölé kapaszkodtak vissza, a milánói börze 0,3 százalékos erősödése mellett a CAC40 egyelőre stagnál, míg a DAX 0,1 százalékkal került feljebb.

Tankereket támadtak meg - Kilőtt az olajár 2019.06.13 09:41

Kilőtt az olaj árfolyama csütörtökön reggel, miután az Ománi-öbölben kigyulladt egy, más hírek szerint két olajtanker. Értesülések szerint a tűz kitörését robbanás előzte meg, amit torpedótámadás okozhatott. A hírre kilőtt az olajár.

tovább a cikkhez...

Mérsékelt eséssel indul a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén 2019.06.13 09:04

Mérsékelt eséssel vágott neki a hét negyedik napjának a magyar tőzsde, a BUX 88 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a csütörtöki piacnyitás után. Az OTP 0,5 százalékos esése mellett a Richter árfolyama 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a Mol árfolyama 0,2 százalékkal került feljebb.

Megemelte a Masterplast célárát az MKB 2019.06.13 08:43

Megerősítette a Masterplast részvényeire vonatkozó vételi ajánlását az MKB Bank elemzője, a részvényekre vonatkozó célárát pedig 874 forintra emelte, ami a szerdai záróárfolyamról közel 22 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

tovább a cikkhez...

Nem javul a hangulat, eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában 2019.06.13 08:35

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A szerdai piacnyitást követő iránykeresés után lefelé csorogtak a tengerentúli tőzsdék, a hangulatra továbbra is az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos bizonytalanság nyomta rá bélyegét, miután Donald Trump korábban azt nyilatkozta, hogy addig nem lépne előre a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodásban, amíg Kína több fontos kérdésben nem hajlandó a kompromisszumra, bár további részletekkel ezzel kapcsolatban az amerikai elnök nem szolgált. Ugyanakkor a vártnál gyengébb inflációs adatsor továbbra is napirenden tartotta a Fed esetleges kamatcsökkentésével összefüggő várakozásokat, bár a monetáris lazítás gondolata ezúttal nem hozta lázba a piaci szereplőket, a Dow végül 44 pontos esés után 0,2 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,2 százalékos eséssel zárt, míg a Nasdaq 0,4 százalékos eséssel fejezte be a hét harmadik napját.

Nagyot esett szerdán a magyar tőzsde, a BUX 2,1 százalékos mínuszban is járt a nap folyamán, majd a piaczárásra a korábbi esés egy kis részét ledolgozta a hazai részvényindex. A BUX végül 642 pontos mínusz mellett 1,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül eséssel zártak. Az OTP 2,4 százalékos esés után 12 110 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 2,1 százalékkal került lejjebb, a telekomcég részvényei 418 forinton fejezték be a szerdai kereskedést. A Mol mindemellett 0,8 százalékos esés után 3 280 forinton zárt, míg a Richter 0,8 százalékos esést követően 5 060 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától.

Mik az előjelek mára?

Vegyesen teljesítettek az ázsiai részvényindexek csütörtökön, miután a piaci kommentárok szerint a befektetők egyre kevésbé bíznak abban, hogy a június végi, oszakai G20-as csúcson az USA és Kína meg tud majd állapodni a vitás kereskedelmi kérdésekben. A Nikkei 0,5 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,7 százalékkal került feljebb, a pozitív kivételt 0,2 százalékos erősödésével a sanghaji részvényindex jelentette. Ázsia más részein nem volt egyértelmű az irány, a szingapúri tőzsde stagnál, míg a dél-koreai Kospi 0,3 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek néhány pontos mínuszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 24 pontos esése 0,2 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A nap folyamán beérkező, európai ipari termelési statisztikákat és az amerikai munkaerőpiaci adatsort leszámítva nem érkezik kiemelt makroadat, így a befektetők számára továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos új hírek lehetnek a leginkább meghatározók.

Mire érdemes ma figyelni?

A KSH csütörtökön teszi közzé a részletes áprilisi ipari termelési adatsorát, míg Németországból a májusi inflációs statisztikákra és az eurozónából beérkező ipari termelési adatokra figyelnek a befektetők, míg az Egyesült Államokból a heti munkanélküli segélykérelmek számát publikálják majd.

Nem javul a hangulat, eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Nem javul a hangulat, eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium