Előfizetői tartalom

Messze még az összeomlás? Nagyon optimisták a profik

Portfolio
A jelenleg több, mint nyolc éve tartó bikapiac a történelem második leghosszabb részvénypiaci ralija és még a leghíresebb befektetők sem tudják megmondani, hogy mikor lesz vége. A tőzsdék mozgását több indikátor is próbálja előrejelezni, közülük az egyik legkiemeltebb figyelmet a VIX-index élvezi, amely a köztudatban "félelemindexként" terjedt el. Az index értéke a 10-es érték alatt már túlzott optimizmust és nyugalmat sugall, mellette azonban érdemes megvizsgálni a hedge fundok és a nagyobb spekulánsok határidős pozícióit is VIX-re vonatkozóan. A két információ alapján már nagyobb biztonsággal vonhatunk le következtetéseket.

Az utóbbi időszakban számos új történelmi csúcsot láttunk a tőzsdéken és nehéz megmondani, hogy meddig tarthat még a több, mint nyolc éve tartó bikapiac. Egyes indikátorok szerint nincs ok az aggodalomra, azonban vannak olyan befektetők, akik éppen a túlzott nyugalom miatt intenek óvatosságra. Az egyik legjelentősebb indikátor, amely az S&P 500 várható elmozdulásait jelzi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés