Micsoda erő szabadult el: az OTP soha nem látott szinteken jár

2019. március 17. 19:00    
nyomtatás
 
A négy magyar blue chip grafikonját megvizsgálva ismét összeszedtük, hogy mire lesz érdemes figyelni az előttünk álló héten. Elöljáróban annyit elárulhatunk, az OTP erősödése előtt gyakorlatilag szabad az út, míg a Mol, a Richter és a Magyar Telekom árfolyama nagyon fontos szinteknél jár.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


OTP


Az OTP árfolyama hónapokon keresztül oldalazott a 11 120 és a 11 970 forintos sávban, majd március elején rövid időre sikerül fölfelé kitörnie belőle. Az első próbálkozás ugyan meghiúsult, de rövid erőgyűjtést követően hétfőn már sikerült az árfolyamnak a 11 970 forintos szint felett zárnia. Egy rövid visszatesztelést követően pedig erőteljes emelkedő napokat láthattunk csütörtökön és pénteken, amelynek köszönhetően az OTP árfolyama történelmi csúcsán zárta a hetet. A pozitív technikai képet erősíti az MACD indikátor is, amely már korábban vételi jelzést adott és az RSI indikátor sem mutat túlvett állapotot egyelőre. Gyakorlatilag szabad az út az árfolyam erősödése előtt, míg alulról a 12 000 forintos szint környéke már erős támaszt jelent.

Micsoda erő szabadult el: az OTP soha nem látott szinteken járMol


Az olajcég papírjai tavaly május óta haladnak felfelé az emelkedő trendcsatornában, a Mol árfolyama a 3300 forintos szint felett többször is járt, azonban a részvény egyelőre nem volt képes tesztelni a 2017. novemberi, 3350 forintos csúcsát. A pozitív technikai képet erősíti, hogy a vállalat árfolyama stabilan az 50-napos mozgóátlag felett tartózkodik, illetve az elmúlt időszakban többször pattanni tudott róla. Érdemes ugyanakkor az MACD-re is figyelni, az indikátor ugyanis "bearish" divergenciát jelez, egyre magasabb árfolyamok mellett egyre alacsonyabb értékeket vesz fel, amely akár az árfolyam esésének előjele is lehet. Mindezek alapján elmondható, hogy nagyon érdemes lesz figyelni a Mol árfolyamát, hogy merre is mozdul el a következő napokban, hetekben, a további érdemi erősödéshez elengedhetetlen a 3350 forintos szint leküzdése. Alulról a 3250 forintos szint környéke, amelynek közelében az 50-napos mozgóátlag és az emelkedő trendcsatorna alja húzódik, erős támaszt jelent.

Micsoda erő szabadult el: az OTP soha nem látott szinteken járRichter


A gyógyszergyártó árfolyama tavaly júniustól február elejéig egy emelkedő trendcsatornában haladt felfelé, majd a Richter negyedik negyedéves, összességében csalódást okozó gyorsjelentése után az árfolyam lefelé tört ki a csatornából, az árfolyam még visszatesztelte a csatorna alsó trendvonalát, majd a Richter ezt követően ismét lefordult. Bár a részvény február második felében ismét emelkedéssel próbálkozott meg, a 23,6 százalékos Fibonacci szint jelentette ellenállást már nem sikerült megtesztelnie a papírnak. Ezt követően a részvény ismét lefelé vette az irányt, 9-napos mozgóátlag letörése után az árfolyam a 38,2 százalékos Fibonacci szintet is letörte, majd rövid időre az 50 százalékos Fibonacci szint alá is benézett. A múltban nagyon erős támaszként funkcionáló 5200 forintos szint környéke viszont egyelőre sikeresen gátat szabott az esésnek. Érdemes figyelni az MACD-re is, amely az eladási pozíciók zárására adott jelzést. Amennyiben az árfolyamnak sikerül fordulnia, első körben elérhetővé válhat az 5 440 forintos szint környéke. Abban az esetben viszont, ha folytatódik az esés, a következő megállót a lélektani 5000 forintos szint és a 61,8 százalékos Fibonacci szint (5080 forintnál) által közrefogott zóna jelentheti majd.

Micsoda erő szabadult el: az OTP soha nem látott szinteken járMagyar Telekom


Bár a Magyar Telekom árfolyama tavaly októbertől február elejéig több mint 20 százalékot erősödött, a részvény lendülete azonban az elmúlt hetek folyamán alábbhagyott, az árfolyam mostanáig nem tudta leküzdeni 61,8 százalékos Fibonacci szint jelentette ellenállást, 473 forintnál. Érdemes figyelni a távközlési papírnál is arra, hogy az MACD "bearish" divergenciát jelez, vagyis egyre magasabb árfolyamok mellett egyre alacsonyabb értékeket vesz fel az indikátor, amely akár az árfolyam esésének előjele is lehet. Szintén árulkodó jel lehet az is, hogy árfolyam napok óta erősen tapad a 473 forintos szinthez, áttörni ugyanakkor nem tudja. Amennyiben csak erőgyűjtésről van szó és az árfolyam végül áttöri ezt a fontos szintet, akkor hamar elérhetővé válhat a 484 forint környéke. Amennyiben viszont lefordul innen az árfolyam, a február közepén kialakított mélypont, vagyis a 457 forintos szint jelenthet erős támaszt.

Micsoda erő szabadult el: az OTP soha nem látott szinteken jár


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Így lehetnek sikeresek a magyar startupok (x)

Kreatív, piacképes és energiahatékony fejlesztéseket keres az MVM. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium