Miért pont a technológiai részvényeket ütik?

2018. október 11. 13:22    
nyomtatás
 
A részvénypiac esésért nagyrészt a technológiai részvények felelősek most. De miért pont ezt a szektort bántják?

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A mostani részvénypiaci esésben nagy szerepük van a technológiai részvényeknek, a Nasdaq tegnap a Brexit óta nem látott zuhanást szenvedett el (százalékban nézve). Úgy tűnik, hogy a befektetők elkezdtek végre reagálni azokra a rossz hírekre, amelyek néhány hónapja a techrészvények felett lebegnek és az is elképzelhető, hogy jelentési szezon előtt gyorsan ki akartak még szállni a befektetők.

A szektor lejtmenete mögött állnak olyan makrogazdasági okok, mint az emelkedő kötvényhozamok és kamatok, de a jelentési szezon közeledte sem kedvez a hangulatnak. A technológia szektornak azért különösen aggasztó a jelentési szezon, mert a kínai-amerikai kereskedelmi háborúban számos technológiai terméket sújtottak vámokkal.

A személyi számítógépek piacát a kapacitáshiányok vethetik vissza, ami a világ legnagyobb PC-chipgyártójánál, az Intelnél jelentkezett. És ez még rosszabb lesz, ahogy közeledik a karácsonyi vásárlási szezon, ami a fogyasztói elektronikai cikkek eladása szempontjából a legforgalmasabb időszak. Az internetes cégek körüli adatbiztonsági kérdések kapcsán pedig attól tartanak a befektetők, hogy a Facebook és az Alphabet növekedési rátái megszenvedhetik.

(Marketwatch)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium