Előfizetői tartalom

Miért zárkóznak be egyre inkább a magyar cégek?

Portfolio
Idén is elkészítette felmérését a Portfolio a hazai tőzsdei cégek transzpareciájáról. Az immár 15. alkalommal végzett felmérés hasonló eredményt hozott az előző évihez. A vizsgált társaságok összesített transzparenciája egymást követő ötödik éve esett, sőt a BUX-súlyokkal korrigált mutató értéke is lejjebb került. Csakúgy mint a korábbi években most is egyedül a Graphisoft Park tudott bekerülni a blue chipek közé. Az sem túl biztató, hogy a vizsgált 11 cég közül csupán a Magyar Telekom tudott javítani az előző évi felméréshez képest.

Így készült. A felmérés módszertana A Portfolio.hu csakúgy mint az előző években idén is befektetési alapkezelők és elemzők véleménye alapján állította össze felmérését, melyben az említetteknek 5 szempont alapján 1-től 10-ig terjedő skálán kellett osztályozni az egyes tőzsdei társaságokat (1 legrosszabb, 10 legjobb.) A piaci átlagot minden esetben a BUX súlyozással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés