Minden lépésedet figyeli a Facebook - így derítheted ki, mit tudnak rólad

2018. április 12. 15:10    
nyomtatás
 
Nemrég kiderült, hogy a Facebook 87 millió felhasználó adatait osztotta meg a Cambridge Analytica nevű adatelemzési céggel, ennek kapcsán sokunkat érdekelheti, hogy pontosan milyen adatokat tárol rólunk a népszerű közösségi oldal. Van lehetőség ennek megtekintésére, mindössze egy gombnyomásba kerül.

Kereskedés Facebook-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Régóta elérhető már a Facebook adatlekérő funkciója, melynek igénylését a Beállítások (angolul Settings) menüpontban érhetünk el, a profilunk deaktiválására utasító funkció alatt. Az igénylés benyújtásához csak egy jelszó szükséges, ezután rövidesen elküldi a teljes adatcsomagunkat e-mail címünkre a közösségi oldal. Figyelem, ez az adatcsomag akár több gigabyte-os is lehet.

Miután kinyitjuk a csomagot, megdöbbenhetünk rajta, hogy mennyi mindent megjegyzett rólunk a Facebook. Elérhető többek közt:
  • minden olyan adat, amit profilunkon megadtunk, függetlenül attól, hogy ez nyilvános-e vagy sem, beleértve az e-mail címünket, lájkolt oldalainkat, csoportjainkat és azt, hogy milyen eseményeken vettünk részt,
  • bizonyos esetekben ismerőseink minden elérhetőségét, beleértve a telefonszámaikat, e-mail címüket,
  • hogy mikor, honnan jelentkeztünk be a közösségi oldalon, milyen IP-címről, milyen böngészőből - vagyis a helyzetünket is figyeli a platform,
  • minden üzenetváltás, az itt megosztott képek, videók, hangüzenetek,
  • de még az is elérhető, hogy milyen reklámokat kattintottunk és mikor.

Ha ezek egy adatelemző cég kezébe kerülnek, lényegében bárkiről könnyedén kiderítik, hol él, hogy telik egy átlagos napja, miket kedvel, miket nem kedvel, miket kattint.

Minden lépésedet figyeli a Facebook - így derítheted ki, mit tudnak rólad

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Jó kávé és masszázs? - így tarthatod meg a munkavállalóidat (x)

Mit tehet a munkáltató, hogy növelje a munkatársak elégedettségét? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium