Előfizetői tartalom

Minket is eláraszthatnak a németek levetett, szennyező dízeles autói

Portfolio
A német kormány nemrég megállapodott az autógyártókkal arról, hogyan lehessen elkerülni, hogy nagy tömegben kitiltsanak régebbi dízeles autókat az ország nagyvárosaiból, és ezzel párhuzamosan hogyan lehetne a levegő minőségét javítani. A megoldás egyrészt a régebbi dízeles autók átalakítása, másrészt az autók lecserélése új modellekre. Az Európai Bizottságnál most attól tartanak, hogy a becserélt és szennyező régi autók átalakítás nélkül Kelet-Európa útjain landolnak.

Az Európai Bizottság arra figyelmeztette a német autógyártókat, hogy ne exportálják a Németországban a forgalomból kivont dízeles autókat Kelet-Európába anélkül, hogy átalakítanák azokat, különben semmi másról nem lenne szó, mint hogy a légszennyezést nyugatról keletre exportálnák. Erről beszélt a belső piac, ipar-, vállalkozás- és kkv-politika területekért felelős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés