Előfizetői tartalom

Mol-INA-ügy: politikai téma lett az INA üzembezárása Horvátországban

Portfolio
Továbbra is kiemelt helyen szerepelnek a horvátországi politikai közbeszédben az INA körüli fejlemények; legutóbb az ellenzéki Híd Függetlenek Listájának (Híd) elnöke, Bozo Petrov vétette észre magát az ügyben, amikor azt nyilatkozta, az olajvállalat nem pusztán üzleti döntést hozott, amikor a sziszeki katalitikus krakkoló üzem bezárásáról határozott.

Petrov szerint a kormány állításával szemben a döntés "számos úton befolyásolja a horvát nemzeti érdekeket". "Az energiafüggetlenséget minden formában biztosítanunk kell, mert nem tudjuk, mi történhet egy nap. Ha tétlenségünkkel leromboljuk az energiaágazatot, akkor azt nem lehet egyszerű üzleti döntésnek hívni, hanem sokkal inkább a nemzeti érdekek elárulásának" - idézte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés