Előfizetői tartalom

Most jöhet csak az igazi pánik a görögöknél

Portfolio
Már negyedik hete tart zárva a görög tőzsde, és egyelőre bizonytalan, hogy mikor indulhat el újra a kereskedés. A legfrissebb hírek alapján a kormány jövő héten dönt az időpontról, de nem csak az időzítés kérdéses, egyelőre azt sem tudjuk, minden részvényben elindulhat-e a kereskedés, a bankrendszer várható átalakítása miatt elképzelhető, hogy a bankpapírok továbbra is felfüggesztve maradnak. Az amerikai tőzsdén forgó görög instrumentumok árfolyammozgása alapján úgy tűnik, nagy eséssel indulhat a kereskedés az athéni tőzsdén.

Hol nyit ki?Június 29 óta zárva tart a görög tőzsde, utoljára június 26-án lehetett kereskedni a görög részvényekkel a helyi piacon, akkor egyébként 3,5 százalékos mínuszban állt a görög tőzsdeindex, az Athex Composite tavaly év végéhez képest. A befektetőket egyrészt is érdekelheti, hogy hogyan nyithat ki a tőzsde, mert beragadtak pozícióikba, és kíváncsiak, mennyit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés