Előfizetői tartalom

400 óra túlóra - kiakadt a szakszervezet a kormány törvényjavaslatán

Portfolio
Ahogy tegnap írtuk, Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf kormánypárti képviselők a munkaidő-szervezéssel kapcsolatos törvénymódosítást nyújtottak be. A javaslat egyebek mellett megemeli az egy évben elrendelhető rendkívüli munkaidő maximális mértékét évi 400 órára, a jelenleg érvényben lévő 250 óráról. A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) is tiltakozik, értelmezése szerint a változtatás egyebek között azt jelentené, hogy a munkavállalókat gátlástalanul bármikor be lehet rendelni túlmunkára úgy, hogy azt a munkáltató ráér háromévente elszámolni, kifizetni.

Az érdevédelmi szervezet sérelmezi, hogy előzetes egyeztetés nélkül született az indítvány, és emlékeztet arra, hogy erre a változtatásra már tavaly is tett kísérletet a kormány, ám akkor végül visszalépett.Most viszont, hogy az előzetes egyeztetést és vitát kizárja, egyéni indítványnak álcázva ismét nekifut- mondja Meleg János, a VSZ elnöke, aki hozzáteszi: a törvény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés