Előfizetői tartalom

Musk bejelentései miatt vizsgálatot indított a tőzsdefelügyelet

Portfolio
Elon Musk, a Tesla vezére kedden jelentette be egy Twitter-bejegyzésben, hogy komolyan fontolóra vették, hogy az elektromos autógyártót kivezetik a tőzsdéről 420 dolláros árfolyamon. A Tesla árfolyama a hír hatására több mint 11 százalékot erősödött, ezzel jelentős veszteséget okozva azoknak a piaci szereplőknek, akik a vállalat árfolyamának esésére fogadtak. Nem csoda, hogy a legfrisebb információk szerint az Amerikai Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet (SEC) azonnal vizsgálatot kezdett annak érdekében, hogy kiderítsék: törvényes volt-e Musk akciója.

Elon Musk, a Tesla vezére előszeretettel tesz olyan kijelentést, amivel felhívja magára a figyelmet. Ezt tette kedd este is magyar idő szerint 7 óra környékén, amikor csak egyetlen mondatot posztolt Twitter-fiókjára, de ezt biztosan sokáig emlegetni fogják a befektetők: Fontolgatom, hogy magáncéggé teszem a Teslát 420 dolláros árfolyamon. A finanszírozás biztosított. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés