Előfizetői tartalom

Musknak igaza lett végül: ilyen számokra nem számítottak a Teslától

Portfolio
Elon Musk nem véletlenül írta azt a hétvégén a Tesla dolgozóinak egy belső kör-e-mailben, hogy ha mindent megtesznek annak érdekében, hogy a negyedév utolsó napján is a lehető legtöbb Model 3 gördüljön le a gyártószalagról, akkor nagy győzelmet arathatnak. A Tesla ugyanis most közzétette hivatalos harmadik negyedéves gyártási számait, amelyből kiderült, hogy 80 142 autót állítottak elő, amelyből 53 239 darab volt a vállalat új modellje. Ez pedig azt jelenti, hogy a Tesla teljesítette a saját maga által korábban adott előrejelzését és felülmúlta a legtöbb várakozást is. A kiszállítással viszont akadtak gondok, ráadásul Kínában jelentős importvámokkal kell szembenéznie a vállalatnak.

Csúcson a gyártásKedden kiderült, a Tesla összesen 80 142 autót gyártott le a harmadik negyedév során, míg egy évvel korábban kicsivel több, mint 25 ezer autót készítettek el a harmadik negyedévben, vagyis érdemben halad a gyártás felpörgetése a vállalatnál.Érdemes a gyártási adatokat egy kicsit tovább boncolgatni, a Tesla ugyanis elmondta azt is, hogy a harmadik negyedév...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés