Előfizetői tartalom

Vízparti képekre is licitálhatunk

Portfolio
A tájkép, mint önálló műfaj a 16. században jelent meg az európai festészetben, azonban hosszú ideig csak alárendelt szerepe volt a kiemelt műfajokkal (mitológiai és vallási képekkel, portrékkal) szemben - írja a műtárgy.com a legújabb ajánlójában. Azonban a tájkép műfaja nem sorvadt el, hanem folyamatosan élt és él, egyre rangosabb helyet vívva ki a festészet témái között. Úgy tűnik, hogy a tájkép műfajában minden kor művésze megtalálta az őt izgató témákat, legyen ez a táj idilli és mitologikus volta, vagy pedig a nemzeti büszkeség és a táj viszonya.

A következőkben olyan tájképeket mutatunk be, amelyeken minden esetben megjelenik a vízpart is valamilyen módon. Ennek oka egyrészt a közelítő nyár, amely mindenkinek a szívét a vizek felé húzza, másrészt pedig az, hogy a vizek mélysége, tükröződése, barátságos vagy éppen vad volta sok művészt megihletett. Természetesen vízpart és vízpart között is van különbség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés