Előfizetői tartalom

Nagy esést okozott Trump az amerikai részvénypiacon és az olajnál

Portfolio
A vezető amerikai részvényindexek 1,5% körüli esést, a vezető olajfajták pedig 5% körüli zuhanást mutattak pénteken leginkább arra a hírre, hogy Donald Trump amerikai elnök minden mexikói importtermékre fokozatosan emelkedő vámot jelentett be a következő hónapokra, ami szakértők szerint hirtelen lassulást válthat ki az amerikai gazdaságban és akár recesszióhoz is vezethet Mexikóban. Az olajárak meredek esése túlkínálati aggodalmakkal is összefügg. Közben az amerikai államkötvény piacon felerősödtek a Fed kamatvágásával kapcsolatos várakozások, így jelentősen süllyedtek a hozamok.

2019. május 31. 22:42 Megosztás Hatalmasat esett a 2 éves amerikai kötvényhozam májusban Az élénkülő Fed kamatvágási várakozások hatására (Trump mexikói vámjának szintén növekedésrontó hatására) a 2 éves amerikai államkötvény hozama...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés