Előfizetői tartalom

Nagy hibát követett el a Google

Portfolio
Újabb frontot nyitott az Európai Unió a Google elleni harcban, a versenyhatóság elmarasztalta a céget, ezúttal az Android operációs rendszer dominanciája miatt. Pontosabban azért, mert a Google operációs rendszerét használó telefongyártókat arra kötelezte, hogy a Chrome böngészőt és a keresőmotorját telepítsék. Ez még akár komoly büntetésekhez is vezethet, tekintve, hogy az Android operációs rendszernek köszönhetően tavaly 11 milliárd dolláros bevétele lehetett a cégnek.

Az Android dominanciája szemet szúrt az Európai Uniónak. A versenyhatóság elmarasztalta a Google-t, ami akár komoly büntetésekhez is vezethet. A kifogásuk, hogy az Android operációs rendszert használó telefongyártókat arra kötelezték, hogy telepítsék a Chrome böngészőt és a Google keresőmotorját a telefonokra. Ezzel pedig megfosztva a felhasználókat a választás lehetőségétől....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés