Előfizetői tartalom

Nagy bankmentésre készülnek Ausztriában

Portfolio
Úgynevezett "rossz bankot" kell felállítania Ausztriának, amelyben kezelhetnék a Hypo Alpe-Adria-Bank rossz minőségű eszközeit, ahelyett, hogy kockázatos módon bezárnák a korábban államosított bankot - nyilatkozta az osztrák jegybank elnöke a Bloomberg beszámolója szerint. Az újabb mentőakció közel 6 százalékponttal dobhatja meg az osztrák államadósságot idén. Döntés még ebben a hónapban várható.

Ewald Nowotny az osztrák állami televíziónak nyilatkozva kifejtette: a "rossz banknak" körülbelül 17,8 milliárd eurónyi, a Hypo Alpe által átvett eszközt kellene kezelnie, amelyből 8,2 milliárd euró nem teljesítő. A témában felállított munkacsoport arra a következtetésre jutott, hogy ez olcsóbb megoldás lenne a bank csődjénél. A költségei meghaladnák a hasznát annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés