Előfizetői tartalom

Nagy gond a cégeknek a nemfizetés - Visszacsúszott Magyarország

Portfolio
A követeléskezelés költségei helyett még mindig inkább a nagyobb leírási veszteséget választja a magyar cégek jelentős hányada - hangzott el az Intrum Justitia sajtótájékoztatóján. A követeléskezelő tapasztalatai szerint egyre nagyobb probléma a vállalkozások számára a partnerek nemfizetése, ugyanakkor a tervezett jogszabályi változások javíthatnak a helyzeten. Magyarország a cégcsoport fizetési kockázati indexe alapján visszaesett az európai országok sorrendjében.

Paradigmaváltás előtt Felfalusi Péter, az Intrum Justitia vezérigazgatója szerint paradigmaváltás előtt állunk a követeléskezelési piacon. A behajtás felől már korábban a kintlévőség-kezelés felé mozdult el a magyar piac, az utóbbi időben pedig a vevőkezelés kezdett elterjedni, amelyben már a vevőszerzés fázisában közbelép a szolgáltató. A fogyasztói társadalomban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés