Nagyot emelkedett a Richter, felpattant a Mol Percről-percre

2018. október 12. 17:41    
nyomtatás
 
Az elmúlt napok jelentős zuhanása után enyhült a feszültség, az ázsiai tőzsdék már emelkedtek pénteken, míg az irányadó európai részvényindexek is feljebb kerültek ma a pénteki kereskedés első felében és a magyar tőzsde is emelkedett, a legjobban a hazai blue chipek közül a Mol teljesített. A szerdai és a csütörtöki esés után az amerikai tőzsdék is felpattantak, mindhárom irányadó tőzsdeindex emelkedik.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde 2018.10.12 17:41

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 443 pontos plusz mellett 1,2 százalékkal került feljebb, a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom esett, a telekomcég árfolyama 0,6 százalékkal került lejjebb. Az OTP mindemellett 0,8, míg a Richter árfolyama 1,6 százalékkal került feljebb, jól teljesített ma a Mol is, az olajvállalat árfolyama 2,2 százalékos emelkedéssel búcsúzott a hét utolsó napjától.

Nagy zuhanás után felpattanás, kitart a lendület az amerikai börzéken 2018.10.12 16:48

A jelentős szerdai és csütörtöki esés után enyhült a részvénypiaci feszültség, az európai tőzsdék bár nagy emelkedéssel indították a pénteki kereskedést, a mai piaczárás felé közeledve azonban alábbhagyott a lendület, a kontinens börzék mérsékelt emelkedést mutatnak csupán, a DAX és a CAC40 is előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza. Az amerikai részvényindexek felpattantak a pénteki piacnyitás után, a nagy zuhanást követően emelkednek az amerikai tőzsdék, a Dow 1,1, az S&P500 1,5 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq is felpattant, a technológiai részvényeket tömörítő részvényindex 2,2 százalékkal került feljebb.

Felpattantak az amerikai tőzsdék 2018.10.12 15:48

Az amerikai tőzsdék szerdai és csütörtöki zuhanása után pénteken enyhült a részvénypiaci feszültség, az ázsiai részvényindexek emelkedtek, és az európai börzék is feljebb kerültek a hét utolsó napján. Az elmúlt napok esése után az amerikai tőzsdék is felpattantak, a hangulat javulásához hozzátehettek az összességében kedvező banki gyorsjelentések is, a Dow 307 pontos plusz mellett 1,2 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 1,4 százalékkal került feljebb.

Kitart a BUX lendülete, emelkedik a Richter 2018.10.12 14:47

Az irányadó európai részvényindexek felpattantak a pénteki piacnyitás után, bár a délelőtt második felében alábbhagyott a korábbi lendület, a tengerentúli piacnyitás felé közeledve továbbra is emelkednek a kontinens börzéi. Az elmúlt napok jelentős zuhanásai után enyhült a részvénypiaci feszültség, amellyel párhuzamosan a hazai részvényindex tovább emelkedett a pénteki kereskedés második felében. A BUX 6,3 milliárd forintos forgalom és 445 pontos plusz mellett 1,3 százalékkal került feljebb.

A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a Magyar Telekom, 0,3, a Mol 1,5, míg az OTP árfolyama 1 százalékkal került feljebb, a hazai nagypapírok közül a Richter teljesít a legjobban, a gyógyszergyártó árfolyama 2,1 százalékot emelkedett.

Emelkedéssel nyithatnak az amerikai tőzsdék 2018.10.12 14:15

A szerdai és a csütörtöki kereskedésben hatalmasat zuhantak a tengerentúli tőzsdék, pénteken azonban érdemben javult a részvénypiaci hangulat, az ázsiai börzék emelkedése mellett az irányadó európai részvényindexek is felpattantak ma délelőtt. Az előző napok nagy esései után az amerikai tőzsdék is magukra találhatnak, a befektetők figyelme pedig a felpörgő vállalati gyorsjelentési szezon eredményei felé fordulhat, a nagy amerikai bankok közül a JPMorgan nyitotta ma a sort, a bankház árbevétele és egy részvényre eső eredménye is felülteljesítette az előzetes várakozásokat. Az amerikai határidős indexek 1-1,5 százalékos emelkedést vetítenek előre a pénteki piacnyitásra.

Megvan a spekik új kedvence a magyar tőzsdén 2018.10.12 14:11

Tegnap este jelentették be, hogy az egyik hazai tőzsdei cég, az OTT-ONE hosszútávú stratégiai szerződést kötött a TV2-vel, ennek első elemeként közösen fejlesztenek streaming alkalmazást. A kis magyar tőzsdei cég árfolyama 13 százalékot ugrott a hírre, megnéztük, mit érdemes tudni az OTT-ről.

tovább a cikkhez...

Veszik a Wells Fargót a gyorsjelentés után 2018.10.12 14:08

A Wells Fargo szinte centre pontosan olyan számokat jelentett az idei harmadik negyedévben, mint amire az elemzők számítottak. A befektetők pozitívan fogadták, hogy a bank 1,16 dolláros egy részvényre jutó eredményt és 21,94 milliárd dolláros bevételt ért el, a bank papírjai 1 százalékot emelkedtek a tőzsdenyitás előtti kereskedésben.

tovább a cikkhez...

A vártnál kisebb bevétellel rukkolt elő a Citigroup 2018.10.12 14:07

Az elemzői konszenzus szerinti 18,5 milliárd dolláros bevétel helyett 18,4 milliárdról adott számot a Citigroup a harmadik negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében. Az egy részvényre jutó nyereség viszont több mint 2%-kal haladta meg az elemzői várakozásokat. A bank részvényei a nyitás előtti kereskedésben 1,29%-os pluszban állnak.

tovább a cikkhez...

Felpattant a Wizz Air 2018.10.12 13:54

Az elmúlt hónapok folyamán nagyot esett a Wizz Air részvényeinek árfolyama, miután a társaság legutóbbi gyorsjelentésében alacsonyabb profitról számolt be, míg a vállalat menedzsmentje csökkentette a kapacitás növekedésre vonatkozó várakozásait is. A július végi gyorsjelentés után az árfolyam hatalmasat esett, a lejtmenet pedig egészen csütörtökig folytatódott, ekkor az árfolyam közel másféléves mélypontra került. A Wizz Air árfolyama az európai részvénypiacokon irányadó pénteki hangulatjavulással párhuzamosan felpattant, az árfolyam 8 százalékkal került ma feljebb.

Erős indítás a JP Morgantől 2018.10.12 12:53

Ahogy általában szokta, most is a várakozásokat meghaladó gyorsjelentéssel indította a legnagyobb amerikai bankok gyorsjelentési szezonját a JP Morgan. A nettó bevétel 1%-kal, az egy részvényre jutó eredmény 4%-kal múlta felül a Reuters elemzői konszenzusát. A nyitás előtt 1,1%-os emelkedést mutat a részvényárfolyam.

tovább a cikkhez...

Emelkedik a BUX 2018.10.12 12:44

Kitart a pozitív hangulat az európai tőzsdéken, a régiós részvényindexek is emelkednek, a bécsi börze 0,5, a lengyel tőzsde pedig 1,3 százalékkal került feljebb, a hazai részvényindex is emelkedik, a BUX 3,3 milliárd forintos forgalom és 342 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a Mol 1,3, az OTP árfolyama 1,2 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom 0,1, míg a Richter árfolyama 0,7 százalékkal került feljebb. A BUX komponensei közül a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek ma a legjobban.

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék 2018.10.12 12:35

Az elmúlt napok óriási esése után pénteken már emelkedtek az ázsiai indexek, az európai tőzsdék is felpattantak a mai piacnyitás után, azonban a kereskedés második felére ráfordulva az európai részvényindexek ledolgoztak egy keveset a nap első felének erősödéséből, a DAX 0,5, a CAC 0,4, míg az FTSE 100 0,7 százalékkal került feljebb. A milánói börze csupán 0,2 százalékkal került feljebb, a befektetők egy része továbbra is az olasz költségvetés helyzete miatt aggódott, miután az olasz parlament elfogadta a 2019-re vonatkozó magasabb, 2,4 százalékos költségvetési hiánycélt, az olasz

költségvetés tervezetét a jövő héten vizsgálja majd az Európai Bizottság. A piaci szereplőket mindemellett óvatosságra inthette a Reuters beszámolója, amely szerint az Európai Központi Bank nem siet majd az olasz kormányzat vagy a bankszektor segítségére, az EKB csak akkor nyújtana segítséget Olaszországnak, ha az ország mentőcsomagért fordulna az Európai Unióhoz.

Kitart a pozitív hangulat az európai tőzsdéken 2018.10.12 10:10

Az amerikai tőzsdék szerdán és csütörtökön is hatalmasat estek, miután a befektetők az emelkedő állampapírhozamok és a kereskedelmi háború növekedést visszafogó negatív hatásai miatt aggódtak. A feszültség azonban enyhült a hét utolsó napján, a távol-keleti börzék pénteken emelkedtek, az európai részvényindexek is felpattantak, a brit ftse100 0,5, a CAC40 0,9, a milánói tőzsde 1 százalékkal került feljebb, míg a DAX 110 pontos emelkedés mellett 1 százalékkal került feljebb.

A német részvényindex komponensei közül a vegyipari és a technológiai részvények teljesítettek a legjobban péntek délelőtt.

Mekkora kárt okozott 2 nap pánik a tőzsdéken? 2018.10.12 10:10

Nagy hullámokat vetett a világ tőkepiacain az amerikai tőzsdék elmúlt két napban látott esése, megnéztük, hogyan változtak az egyes eszközök árfolyamai szerdán és csütörtökön.

tovább a cikkhez...

Hatalmasat emelkedett az OTT-One árfolyama 2018.10.12 09:47

Az OTT-One csütörtötön bejelentette, hogy a társaság hosszútávú stratégiai szerződést kötött a TV2 Csoporttal, a megállapodás részeként a felek közösen fejlesztik és üzemeltetik a ''Spíler Extra'' videostreaming alkalmazást, ami a Spíler TV tartalmait teszi elérhetővé okoseszközökön. A bejelentést kedvezően fogadták a piaci szereplők, az OTT-One árfolyama 8,1 százalékkal került ma feljebb.

Nagy esés után pattantak fel az európai tőzsdék 2018.10.12 09:25

Az elmúlt napok jelentős esései után ma reggelre érdemben javult a részvénypiaci hangulat, az ázsiai részvényindexek emelkedtek, míg az európai tőzsdéken is emelkedéssel indult a hét utolsó napja, a CAC40 0,9, a milánói börze 1 százalékkal került feljebb, a német tőzsde is felpattant, a DAX index 1,2 százalékkal került feljebb.

Ma jönnek a bankok - Megálljt parancsolnak a piaci esésnek? 2018.10.12 09:23

A JP Morgan, a Citigroup és a Wells Fargo ma kora délutáni gyorsjelentésével kezdetét veszi az amerikai nagybankok harmadik negyedéves jelentési szezonja. Megnéztük, mire érdemes figyelniük a befektetőknek, és mire számítanak az elemzők. Bár a jelentések nem a mostani részvénypiaci esésről fognak szólni, érdekes lesz az is, miként kommentálja a tőkepiaci helyzetet a bankok menedzsmentje, és ez hatással lesz-e a befektetői hangulatra.

tovább a cikkhez...

Emelkedik a BUX, felpattant a Mol 2018.10.12 09:19

Az amerikai tőzsdék szerdán és csütörtökön hatalmasat zuhantak, a pénteki, ázsiai kereskedésben már javult a hangulat, az európai tőzsdék is emelkednek ma reggel, a magyar tőzsde pedig felpattant, a BUX 406 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, a blue chipek immár kivétel nélkül emelkednek, a Magyar Telekom 0,1, a Richter árfolyama 0,6 százalékkal került feljebb, a jelentős csütörtöki esés után a Mol és az OTP is felpattant, a bankpapír árfolyama 1,4, míg a Mol árfolyama 1,6 százalékkal került ma feljebb.

A nagy csütörtöki esés után felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde 2018.10.12 09:04

A magyar tőzsde hatalmasat esett a csütörtöki kereskedésben, a pénteki, részvénypiaci hangulatjavulással párhuzamosan a BUX emelkedéssel vág neki a hét utolsó napjának, a hazai részvényindex 222 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a pénteki piacnyitás után. A Magyar Telekom 0,1, míg a Richter árfolyama 0,6 százalékkal került lejjebb, a csütörtöki nagy esések az OTP és a Mol is felpattant ma reggel, a bankpapír árfolyama 1, míg a Mol részvények 1,1 százalékkal kerültek feljebb ma reggel.

Két nap zuhanás után felpattanás a tőzsdéken 2018.10.12 08:10

Mi történik a tőzsdéken?

  • A hatalmas szerdai zuhanás után kezdetben emelkedéssel próbálkoztak a tengerentúli tőzsdék, a lendület azonban gyorsan elfogyott, és az amerikai részvényindexek ismét nagyot estek, miután a piaci szereplőket az amerikai kötvényhozamok emelkedése és a globális kereskedelmi háború növekedést visszafogó negatív hatásai egyszerre aggasztották. A Dow végül 546 pontos mínusz mellett 2,1 százalékos gyengüléssel zárta a csütörtöki kereskedést, az S&P500 mindemellett 2,1 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 1,3 százalékos eséssel zárta a hét negyedik napját.

  • Az ázsiai tőzsdék már emelkednek a pénteki kereskedésben, a részvénypiaci feszültség enyhülésével párhuzamosan a Nikkei 0,5, a sanghaji tőzsde 0,5 százalékkal került feljebb, a hongkongi tőzsde felpattant, a hang seng 1,8 százalékot emelkedett, Ázsia más részein is javult a hangulat, a szingapúri tőzsde 0,6, a dél-koreai Kospi pedig 1,5 százalékkal került feljebb.

  • Az amerikai határidős részvényindexek állása alapján a Dow Jones közel 420 pontos, az S&P 500 pedig 45 pontos pluszban nyithat, vagyis az elmúlt napok esése után 1,6-1,7 százalékos felpattanás jöhet az amerikai tőzsdéken.

  • Nagyot esett csütörtökön a magyar tőzsde, az erősen negatív részvénypiaci hangulatban a BUX index 917 pontos esés mellett 2,5 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül egyedül a Richter volt képes emelkedni, a gyógyszergyártó árfolyama 0,4 százalékkal került feljebb. A Magyar Telekom mindemellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a OTP-nek és a Mol-nak különösen rossz napja volt, az OTP 3,1 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 9835 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától. A hazai nagypapírok közül az olajvállalat részvényei teljesítettek a leggyengébben, a Mol 3,9 százalékos esés után végül 2902 forinton zárta a csütörtöki kereskedést.

  • A határidős DAX index 124 ponttal került feljebb péntek reggel, 1,1 százalékos emelkedést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint erősödéssel indítja pénteki kereskedést az euróval szemben, egy euró 324,87 forintba kerül, egy dollárért pedig 280,13 forintot kell fizetni ma reggel.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Pénteken a KSH az augusztusi ipar felülvizsgált adatát teszi közzé.

  • Németországból a szeptemberi, felülvizsgált inflációs statisztikát publikálják majd.

  • Az eurozónából az augusztusi ipari termelési adat érkezik.

  • Az Egyesült Államokból a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexét teszik közzé.

Két nap zuhanás után felpattanás a tőzsdéken

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Bár az elmúlt két nap folyamán a tengerentúli tőzsdék nagyot zuhantak, az irányadó amerikai részvényindexek idei teljesítménye az esés ellenére is pozitív, a Dow idén 1,3, míg az S&P500 idén 2 százalékkal került feljebb.

Két nap zuhanás után felpattanás a tőzsdéken

Gyorsjelentések a héten

Az Egyesült Államokban pénteken teszi közzé gyorsjelentését a JPMorgan, a Wells Fargo és a Citigroup is.

Két nap zuhanás után felpattanás a tőzsdéken

A címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium