Nagyot esett a Mol, távolodik a 10 000 forintos szinttől az OTP

2018. június 13. 17:01    
nyomtatás
 
Óvatosak a befektetők a Fed szerdai, és az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő ülései előtt, az európai részvényindexek felemásan teljesítettek szerdán, a magyar tőzsde azonban tovább esett. Az OTP nem volt képes a lélektani 10 000 forintos szint visszatesztelésére, míg a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Kereskedés Appeninn-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Nincs egyértelmű irány az európai tőzsdéken szerdán, miután a befektetők óvatosak a Fed ma esti, és az EKB holnapi kamatdöntő ülése előtt, a CAC40 stagnál, a DAX 0,2 százalékkal került feljebb, a pozitív kivételt ezúttal is az olasz részvényindex jelenti, az FTSE MIB 0,5 százalékkal került feljebb.

A magyar tőzsde tovább esett szerdán, a BUX index 5,6 milliárd forintos és 352 pontos mínusz mellett közel 1 százalékkal került lejjebb, a hazai blue chipek közül a 2,8 százalékkal lejjebb kerülő Mol részvényei teljesítettek a leggyengébben, az OTP 0,1, a Magyar Telekom papírjai közel 0,5 százalékkal kerültek ma lejjebb, míg a Richter részvényei stagnáltak.

Mol


A hazai blue chipek közül a Mol részvényei teljesítenek ma a leggyengébben, amennyiben az esés folytatódik, társaság papírjai hamarosan ismét a csökkenő trendcsatorna alsó trendvonalát tesztelhetik meg, 2577 forint közelében. Az ereszkedő csatornából lefelé kitörő Mol számára a 2535-ös támasz, majd a 2501 forintnál található lokális mélypont jelentheti a következő megállót, alatta pedig a 2450-2385 támasz zónára fókuszálhatnak majd az eladók.

Nagyot esett a Mol, távolodik a 10 000 forintos szinttől az OTP


OTP


A múlt héten a 10 450 forint közelében található ellenállásról fordul le az OTP, az esés azonban folytatódott, és a bankpapír a jelentős keddi esésével letörte a lélektani 10 000 forintos támaszt. Kezdetben szerdán is az eladók diktálták az ütemet, majd egy erőtlen emelkedési kísérlet után a papír immár előző napi záróértéke közelében jár.

Felfelé, első körben a 10 000 forintos szint áll majd a vevők útjában. Azonban a 10 000-es szint szignifikáns letörése után a technikai kép rövid távon negatívvá vált, amennyiben a lejtmenet folytatódik, a következő fontos támaszt a 9640-es szint, majd a 9510-es lokális mélypont jelenti majd.

Nagyot esett a Mol, távolodik a 10 000 forintos szinttől az OTP


Appeninn


A június első hetében látott felpattanás után elfogyott a vevők ereje, miután a társaság a múlt héten közzétette a következő ötéves stratégiáját, amelyet csalódottan fogadtak a piaci szereplők. Bár a társaság optimista a jövőbeli kilátásokra vonatkozóan, a befektetők egy részét alighanem elkedvetleníthette, hogy a cég évekig nem fizet még osztalékot. Amennyiben a lecsorgás folytatódik az Appeninn hamarosan a 600-as támasz és a májusi, 589 forintos lokális mélypont által közrefogott zónát tesztelheti meg.

Nagyot esett a Mol, távolodik a 10 000 forintos szinttől az OTP


FuturAqua


Miután egy hete bejelentették, hogy az Opus és a Konzum két alapja beszáll a 4iG-be, a kispapírok is a feltámadás jeleit mutatják, a FuturAqua részvényei az elmúlt hét nap folyamán közel 19 százalékkal kerültek feljebb. A hétfői és a keddi kereskedés után ma is jelentős forgalom mellett emelkedtek a FuturAqua papírjai, a szerdai kereskedés első felében közel 7 százalékkal kerültek feljebb a társaság részvényei, bár a piaczárás felé közeledve alábbhagyott a vevők ereje. A FuturAqua részvényei 0,6 százalékkal kerültek ma feljebb.

Nagyot esett a Mol, távolodik a 10 000 forintos szinttől az OTP


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Megújul az MKB Bank (x)

Mire érdemes figyelni? 

Új lehetőségek a digitális gazdaságban (x)

Tartson lépést! Infokommunikációs fejlesztések az MFB-vel. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium