Nagyot esett a Mol

2018. május 16. 11:00    
nyomtatás
 
Nagyot esett a Mol szerdán, amellyel az alulteljesítő az európai olajcégek között. Kiemelt, piacmozgató hír hiányában az esés mögött technikai faktor húzódhat meg, az elmúlt napok emelkedése után profitot realizálhattak a befektetők.

Kereskedés Mol-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A szerdai piacnyitást követő átmeneti bizonytalanság után emelkednek az irányadó részvényindexek Európában, a magyar tőzsde is emelkedik, a BUX index is 37 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb szerda délelőtt.

A hazai blue chipek közül a Mol részvényei teljesítenek a leggyengébben, amelynek részvényei 2,1 százalékkal kerültek lejjebb. Az európai olajcégek mai teljesítményét vizsgálva a Statoil 1,8 százalékkal került feljebb, a BP és a Shell papírjai emelkednek, a Mol mai esésévével lefelé lóg ki az olajcégek sorából.

Nagyot esett a Mol


A vállalattal kapcsolatban nem érkezett kiemelt, piacmozgató hír, az olajár is minimális elmozdulást mutat a szerdai kereskedés első felében, az esés mögött valószínűleg technikai faktor állhatott, miután a Mol részvényei az elmúlt hét második felében és hétfőn közel 4,5 százalékot emelkedtek, a befektetők egy része valószínűsíthetően profitot realizálhatott.

A Mol grafikonjára pillantva látható, hogy a korábbi, hosszú távú emelkedő trendvonal visszatesztelése után lefordult az árfolyam, a részvény pedig egy csökkenő trendcsatornában halad lefelé. A Mol áprilisban és májusban is tesztelte a csatorna felső trendvonalát, kitörnie azonban nem sikerült. Ez után az árfolyam ismét lefordult, majd a múlt héten a Mol trendcsatorna alsó szélét megközelítve pattant fel újra.

Szerdán ismét az eladók vették kezükbe az irányítást, a Mol részvényei 2 százalékkal kerültek lejjebb. A mai esés ellenére a papír továbbra is a csökkenő csatornában tartózkodik, amennyiben tovább esik az árfolyam, a következő fontos támaszt a csatorna alsó széle jelenti majd, 2647 forint közelében.

Nagyot esett a Mol


Címkék: mol, tőzsde, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Senior portfólió-menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium