Előfizetői tartalom

Nagyot esett az OTP

Portfolio
Kedden a bankpapírok vezetésével tovább estek az európai tőzsdék. A befektetőket az európai banki stresszteszt eredményén kívül az is nyomasztotta, hogy a japán kormány által elfogadott gazdaságélénkítő csomag a vártnál kisebb mértékben tartalmaz közvetlen fiskális stimulusokat. Ebben a befektetői környezetben a magyar részvénypiac is gyengén teljesített, a lengyel tőzsde viszont erősödött annak köszönhetően, hogy kedvező hírek érkeztek az ország devizahiteles csomagjáról, amelynek köszönhetően valósággal szárnyaltak az érintett lengyel bankok.Fontosabb részletek A japán kormány által elfogadott gazdaságélénkítő csomag csalódást okozott, ugyanis a közvetlen fiskális stimulusok mértéke alulmúlta a befektetők várakozását. A bankszektort keményen büntetik a befektetők, amiben a múlt pénteki stresszteszt eredményei, illetve a Commerzbank várakozásokat alulmúló negyedéves beszámolója is szerepet játszik. Amerikában kevesebb jármű fogyott, amely egyrészt felerősíti azokat a félelmeket, amelyek szerint az évek óta tartó növekedés a végéhez ért, illetve az amerikai lakossági fogyasztás visszaesésére utalhat. A menekülőeszköznek számító arany és ezüst árfolyama viszont erősödik.

2016. augusztus 02. 16:24 Megosztás Gyenge volt a BUX A nyugat-európai indexekhez hasonlóan a BUX folyamatosan gyengült a nap folyamán, végül 1,1 százalékos csökkenéssel zárta a napot, az átlagosnak megfelelő forgalom mellett. A magyar nagypapírok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés