Nagyot estek az európai autóipari beszállítók részvényei

2018. október 10. 12:59    
nyomtatás
 
Nagyot estek ma az európai autóipari beszállítók és az autógyártók részvényei, miután az európai uniós miniszterek végül megállapodtak az új autók szén-dioxid kibocsátásának csökkentéséről, amely az előzetes megállapodás alapján további terhet jelenthet majd az iparág résztvevői számára. Mindemellett különösen rosszul teljesítettek ma a Hella papírjai, miután a német autóipari beszállító részvényeire egy elemzői célárcsökkentés is érkezett.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Esnek az európai autógyártók részvényei, mindemellett az autóipari beszállítók papírjai is szenvednek szerdán, miután a piaci szereplők rosszul fogadták az európai uniós szakminiszterek által hozott döntést, amelynek értelmében 2030-ra 35 százalékkal kellene majd leszorítani az új autók szén-dioxid-kibocsátását a 2021-re előirányzott értékekhez képest.

A most elfogadott javaslat egyelőre nem a végső szabályozás, a döntés eredményéről szerdán újabb tárgyalások kezdődnek a szigorúbb álláspontot képviselő Európai Parlamentben és a megengedőbb álláspontra helyezkedő Európai Bizottságban, azonban a javaslat véglegesítése újabb terhet fog jelenteni az európai autóipar számára, visszavetheti a szektor versenyképességét és munkahelyeket sodorhat veszélybe, ezért nem véletlen, hogy az európai autógyártók és az autóipari beszállítók papírjai is nagyot estek ma.

Nagyot estek az európai autóipari beszállítók részvényeiKülönösen nagyot estek a német autóipari beszállító, a Hella részvényei, miután a károsanyag-kibocsátási szabályozás szigorításával párhuzamosan a Berenberg vételről tartásra módosította ajánlását, míg a részvény célárát 55 euróról 45 euróra vágta vissza. A társaság elemzője szerint az autóipari beszállító növekedése szerényebb lehet a jövőben, míg a társaság számára a bérköltségek további növekedése és alapanyagárak emelkedése visszavetheti a cég jövedelmezőségét.

A Hella árfolyama mintegy másfél éves mélypontra esett ma, a társaság részvényei idén több mint 21 százalékkal kerültek lejjebb.

Nagyot estek az európai autóipari beszállítók részvényei


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium