Előfizetői tartalom

Nagyot kaszál az állam a tőzsdei cégeken

Portfolio
A magyar állam több cégben rendelkezik tulajdonrésszel, a társaságok egy része az eredménye után osztalékot is fizet, amit az állam a költségvetés tervezésekor előzetesen figyelembe is vesz. Számításaink szerint csak a hazai tőzsdei cégektől kapott osztalékokból magasabb bevétele származik az államnak, mint amivel előzetesen a költségvetés tervezésekor a részben állami tulajdonú vállalatok osztalékbevételeiből számítottak, és ehhez jön még hozzá olyan nagybefizetők osztaléka, mint a Szerencsejáték Zrt. és az MVM.

A magyar állam több társaságban is rendelkezik tulajdonrésszel, a cégek egy része pedig osztalékot is fizet a tavalyi eredményük után, amit az állam az idei költségvetés tervezése során előzetesen figyelembe is vett. A hazai tőzsdei társaságok közül az állam 74,3 százalékos részesedés mellett többségi tulajdonosa a Rábának a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőn keresztül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés