Előfizetői tartalom

Napenergia: különleges teszt kezdődött

Portfolio
A napenergia és a többi megújuló energiaforrás gyors terjedése világszerte szükségessé tette a villamos energia hálózati fejlesztésekre szánt beruházási összegek emelését. A megújulók betörése azonban egyre inkább maga után vonja az energiatároló megoldások megjelenését is, amelyekkel kombinálva pedig a tiszta energiaforrásokat akár a fosszilis csúcserőművek alkalmazása is feleslegessé válhat a jövőben. Kalifornia államban, ahol 2020-tól az új ingatlanok számára kötelezővé tették a naperőművek telepítését, máris elkezdődött az új megoldás éles viszonyok közötti tesztprojektje. A megújulók, így a napenergia, valamint a hagyományos energiaforrások és az energiatároló megoldások Magyarország jövőbeni energiaellátásában várható szerepéről a Portfolio június 7-i konferenciájának résztvevői első kézből tájékozódhatnak.

Kalifornia államban 2020. január elsejétől kötelező lesz napelemeket telepíteni az új építésű ingatlanokra az állami szakbizottság május 9-i döntése alapján. A rendhagyó szabályozás máris elindított egy újabb érdekes folyamatot: A naperőművek mellett háztartási energiatároló rendszereket is kínáló vállalatok ugyanis nagy offenzívába kezdtek annak érdekében, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés