Előfizetői tartalom

Ne áltassuk magunkat: olyan háború zajlik a színfalak mögött, ami nagyon könnyen eldurvulhat

Portfolio
Mindenki abban reménykedik, hogy a már eddig is nagy károkat okozó kereskedelmi háború lassan a végéhez közelít és lesz megállapodás Amerika és Kína között. Közben egy másik fronton valóságos hidegháború zajlik, aminek még korántsem látszik a vége. Kína ugyanis a fejébe vette, hogy a világ vezető technológiai hatalma lesz, ami (érthető módon) nem tetszik az Egyesült Államoknak. Egyik fél sem riad vissza az eszközöktől: kémkedési vádak, termékek kitiltása, letartóztatások, perek indultak az elmúlt hónapokban. A befektetők elkezdték beárazni a "technológiai háborút", de nem csak vesztesek vannak.

Ez már egy technológiai hidegháború. Furcsa kettősség jellemzi az Egyesült Államok és Kína kapcsolatát. Miközben érkeznek a biztató jelek a kereskedelmi tárgyalásokról és a hétvégi hírek szerint olyan megállapodás körvonalazódik, aminek során minden vámot eltörölnének, a két óriáshatalom technológiai fölényért folytatott küzdelme nem csillapodik és látszólag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés