Előfizetői tartalom

Nehéz hónapok elé néz a Lufthansa

Portfolio
Csökkent az első félévben a Lufthansa profitja az előző év azonos időszakához képest, ami elsősorban a bázisidőszaki egyszeri tételeknek tudható be. Az év második fele nehéz lehet a légitársaságoknak az erősödő terrorfenyegetettség, valamint a politikai és gazdasági bizonytalanságok miatt - közölte a cég. Mivel két héttel ezelőtt már tett közzé egy profit warningot a Lufthansa, így ez most nagy meglepetést nem okozott a befektetők körében. Jó hír viszont, hogy az osztalékfizetést továbbra is ígér a menedzsment. A Lufthansa árfolyama 4 százalékos eséssel reagált a hírekre.

Nőtt az utasforgalom - eddigHiába szállított több utast a Lufthansa az év első felében, mint az előző év azonos időszakában, a jegyárak csökkenése miatt estek a bevételei. A Lufthansa Csoport bevétele 2 százalékkal csökkent a január-júniusi időszakban, ebből a második negyedévben 3 százalékos volt a visszaesés. Az utasforgalomhoz kapcsolható bevételek esetén közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés