Előfizetői tartalom

Nekiment Amerika az egyik nagy kínai mobilgyártónak: az Androidot is bukhatják

Portfolio
Az Amerika és Kína közötti kereskedelmi feszültségek tegnap újabb szintet léptek, amikor az amerikai kereskedelmi minisztérium bejelentette, hogy megtiltja az amerikai vállalatoknak, hogy alkatrészeket értékesítsenek a kínai mobilgyártónak, a ZTE-nek hét éven keresztül. Az ügyhöz közel álló források friss információi szerint a tilalom a szoftverekre is kiterjed és megtörténhet, hogy a ZTE elesik majd az Android operációs rendszertől is.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium azzal indokolta a tilalmat, hogy a ZTE néhány évvel ezelőtt megsértett egy megállapodást, mivel termékeket adott el Iránnak, amikor az amerikai szankciók érvényben voltak. Az alkatrészek értékesítésére vonatkozó tilalmat hétfőn jelentették be, de állítólag kiterjedhet a szoftverekre is. Az ügyhöz közel álló források szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés