Nem álom az egész éves balatoni szezon - csak legyen, aki kiszolgálja a vendégeket

Portfolio
2019. április 18. 08:29    
nyomtatás
 
A badacsonyi régió már nem csak nyáron vonzza a turistákat. Hosszú út vezetett ideáig, és a Hotel Bonvino Wine&Spa ügyvezető igazgatója szerint továbbra is rengeteg fejlesztésre volna szükség. Az OTP Business Nagykövet Programban részt vevő Török Péterrel a balatoni vállalkozások kihívásairól beszélgettünk.


Alig találni olyan iparágat Magyarországon, ahol nincs munkaerőhiány, mindebben a turizmus-vendéglátás is kiemelten érintett.
Ha meg akarjuk tartani a munkaerőt, akkor valóban versenyképes fizetést és fair munkakörülményeket kell biztosítanunk
- mondta a Portfolio-nak Török Péter, a Hotel Bonvino Wine & Spa ügyvezető igazgatója.

A szálloda 2011 nyarán nyitotta meg kapuit Badacsony központjában, 40 fős személyzettel. Most a nyári szezonban körülbelül 65 embert foglalkoztatnak.
Mi is érezzük a munkaerőhiányt, folyamatosan hirdetünk. Úgy tűnik, hogy a pénz mellett nagyon fontos, hogy megfelelő munkakörülményeket biztosítsunk a munkavállalóink számára. Az is sokat jelent, hogy ha egy alkalmazott olyan élethelyzetbe kerül, hogy segítségre, türelemre van szüksége, azt mi munkáltatóként biztosítani tudjuk számára
- jegyezte meg, hozzátéve, új munkaerőt is könnyebb találni, ha a náluk dolgozók elégedettek, mivel így más, munkát kereső ismerőseiknek is ajánlhatják a
helyet.Azért dolgoznak, hogy Badacsony egész évben vonzó úti cél legyen


"Ez volt Badacsonyban az első szálloda, amely a borturizmus köré épült és egész éves nyitva tartást tervezett" - mutatott rá Török Péter. 2011-2012 telén, ha egy vendég afelől érdeklődött, mit tud csinálni a környéken a hotel kínálta lehetőségeken kívül, nem igazán volt erre válaszuk. Az utóbbi években azonban a környékbeli vendéglátóhelyek összefogtak és egyre többen vannak nyitva egész évben.

A főszezont tekintve a bor és a szüreti mulatság miatt szerencsés helyzetben vagyunk, nagyjából szeptember végéig - október közepéig tart. A legküzdelmesebb időszak a novembertől márciusig tartó periódus. A hétvégék akkor is hamar betelnek, a kihívás, hogy a vendégeket hétköznapokon csábítsuk hozzánk
- mondta. Tavaly több környékbeli vendéglátóhely - köztük a Bonvino - elindította a Gasztrohegy programsorozatot, melynek célja, hogy a főszezonon kívül is aktív programokkal várják a vendégeket. Mivel a Badacsony viszonylag messze van a fővárostól, és nehezebben közelíthető meg tömegközlekedéssel, mint Balatonfüred, vagy Csopak, a helyiek bármilyen közlekedésfejlesztésnek örülnének.

Hasonló problémák, más megoldások


Arra a kérdésre, hogy miért jelentkeztek az OTP Business által, csaknem 50 vállalkozóval, tavaly elindított Nagykövet Programra, Török Péter azt válaszolta, a kapcsolatépítés volt az elsődleges cél.

Rengeteg nagyon szimpatikus, különböző ágazatból érkező vállalkozóval találkoztunk, akik hozzánk hasonló problémákkal küzdenek, és nagyon hasznos volt a tapasztalatcsere
- mondta. A pénzintézettel egyébként a szálloda a nyitásuk óta együtt dolgozik, és mivel a szállodaipar a jövőben is rendkívül tőkeigényes ágazat lesz, ezért várhatóan sokáig támaszkodnak még a bank segítségére.

Hajdú Erika, a cég banki kapcsolattartója a Portfolio-nak nyilatkozva rámutatott, hogy az utóbbi időben a helyi vállalkozások esetén megnőtt a hiteligény, sokan terveznek fejlesztéseket, ami összefügg az idegenforgalmi ágazat növekedésével.

Az ügyfeleinkkel folyamatosan kapcsolatban állunk, figyelmemmel követjük a tevékenységüket és minden felmerülő probléma esetén megfelelő pénzügyi megoldásokat tudunk biztosítani, rövid időn belül
- tette hozzá Hajdú Erika.

 

TÁMOGATOTT TARTALOM

Az OTP Business Nagykövet Program médiatámogatója a Portfolio Csoport.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium