Előfizetői tartalom

Nem csak a nagyvállalatok számára jó lehetőség az MNB Növekedési Kötvényprogram

Portfolio
Az MNB tavasszal bejelentett 300 milliárd forintos Növekedési Kötvényprogramja (NKP) akár 15 nagy vállalatcsoport számára biztosíthatja a növekedéshez szükséges forrást. A banki, finanszírozási és tőkepiaci területen piacvezető Kapolyi Ügyvédi Iroda szerint ugyanakkor valószínűbb, hogy a forrást nem csak nagyvállalatok, hanem akár tucatnyi kisebb méretű vállalat is igénybe fogja venni, és az általuk kibocsátott kötvények jelentős hányadát a BÉT friss Xbond piacára fogják bevezetni. Az Ügyvédi Iroda a tőzsdei bevezetéssel összefüggésben felhívja a figyelmet, hogy a hatályos tőkepiaci törvény nincs teljes összhangban az uniós szabállyal, ezért annak őszi módosítása várható, mely további könnyítést hozhat az 5 millió euró feletti kibocsátások esetében.

Az első pár hónap tapasztalatai alapján a Kapolyi Ügyvédi Iroda szerint komoly érdeklődés tapasztalható a magyar közép- és nagyvállalatok körében a Magyar Nemzeti Bank által elindított Növekedési Kötvényprogram (NKP) keretében elérhető forrás iránt. Dr. Menyhárt Ádám, a banki, finanszírozási és tőkepiaci területen piacvezető ügyvédi iroda szakértője a program...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés