Előfizetői tartalom

Nem szeretik a részvényeket az alapkezelők - Ezért most kell venni?

Portfolio
Ritkán látott optimizmus jellemezte az év elején az alapkezelőket a részvénypiacokkal kapcsolatban. A készpénzállomány 4 éves mélyponton volt, miközben a részvényeket olyan mértékben felülsúlyozták, amire 3 éve nem volt példa. Most viszont, 9 hónappal később teljesen más a helyzet. A részvények súlya utoljára 2016 novemberében volt ilyen alacsony, miközben sokkal több készpénzt tartanak az alapkezelők, ami azt jelzi, hogy eluralkodott a pesszimizmus - derül ki a Bank of America Merrill Lynch legfrissebb globális alapkezelői felméréséből.

A nagy fordulat okát az Egyesült Államokon kívül kell keresni. Miközben az irányadó amerikai indexek újabb és újabb történelmi csúcsokra szárnyalnak, addig az európai indexek és a feltörekvő piaci tőzsdeindexek estek idén. Ez a regionális részvényallokációkra is hatott. Miközben az amerikai tőzsdéket 2015 januárja óta nem látott mértékben felülsúlyozzák most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés