Előfizetői tartalom

Nem tetszik az OMV-nek a magyar lépés gázvezetékügyben

Portfolio
Az osztrák OMV olajvállalat tetszését nem nyerte el, hogy az eredetileg Ausztriában végződő BRUA gázvezeték csak Magyarországig fog tartani - mondta Manfred Leitner, a társaság igazgatóságának tagja. Az, hogy a vezeték jelen állás szerint magyarországi végződéssel lesz kiépítve, megnehezíti a fekete-tengeri földgáz nyugat-európai piacokon történő értékesítését, ezért az OMV nem örül annak - idézte a román Profit.ro alapján a vezetőt a Business Review. A beszámoló alapján Leitner azt mondta, a fekete-tengeri gáz egy részét így Kelet-Európában értékesíthetik majd.

Bár jelenleg is tárgyalások folynak a beruházás kiterjesztéséről, konkrétan Szlovákia esetleges bevonásáról a projektbe, ez - vagyis a gáz Ausztriába kerülőúton való eljuttatása - a magasabb költségek miatt nem jelentene igazán vonzó és kényelmes megoldást az osztrák olajcég és ügyfelei számára - mondta. A Fekete-tengeri földgáz-lelőhelyeknek köszönhetően Románia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés