Előfizetői tartalom

Nem tetszik az USA-nak, hogy a Google Kínával üzletel

Portfolio
Arra kérik az amerikai törvényhozók a Google-t, hogy vizsgálja felül a kapcsolatát a Huawei-jel, mert a kínai cég komoly kockázatot jelent az amerikai nemzetbiztonságra és a fogyasztókra. Az bánthatja a politikusokat, hogy a Google kiszállt egy amerikai katonai projektből, viszont a kínai mobilgyártóval még mindig partneri kapcsolatban van.

A Google vezérigazgatójának, Sundar Pichainak írt levelükben a republikánus és demokrata politikusok együtt fejezik ki aggodalmukat a Google és a Huawei közötti stratégiai partnerséggel kapcsolatban. A két vállalat már régóta együttműködik. A Huawei, amely jelenleg a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója piaci részesedés alapján, a Google mobil operációs rendszerét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés