Nem változtatott a Masterplast célárán az MKB

2018. június 14. 16:43    
nyomtatás
 
Megerősítette a Masterplast részvényeire vonatkozó 789 forintos célárát az MKB Bank elemzője, reagálva a tegnapi hírekre az áfacsalási nyomozás megszüntetésével kapcsolatban.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

2015-ben indított vizsgálatot a NAV a Masterplast 100 százalékos tulajdonában álló Masterplast Kft.-vel szemben. A hatóságok akkori megállapítása szerint a feltételezett visszaélést a Masterplast vezetőit megtévesztve, azok tudta, beleegyezése és hozzájárulása nélkül követték el, a vállalatot ugyanakkor vétlensége ellenére is objektív felelősség terhelheti a feltételezett jogtalan áfa visszaigénylés 731 166 euró (226 763 948 forint) és a lehetséges büntetések erejéig. A Masterplast tegnap bejelentette, hogy a Fejér Megyei Főügyészség a nyomozást megszüntette és az eljárás folytatása sem várható.

Az MKB bank elemzője szerint a nyomozás egy kockázatot jelentett, ami most megszűnt és büntetést sem kell fizetnie. Az eset bizonytalan kimenetelére tekintettel nem képzett céltartalékokat a cég az üggyel kapcsolatban, így a hírnek nem is lesz közvetlen hatása a pénzügyekre.

Az MKB elemzője nem változtatott a Masterplast részvényeire vonatkozó célárán, változatlanul 789 forintot állapított meg legfrissebb elemzésében, ami a jelenlegi árfolyamhoz képest 26 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Nem változtatott a Masterplast célárán az MKB

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Megújul az MKB Bank (x)

Mire érdemes figyelni? 

Új lehetőségek a digitális gazdaságban (x)

Tartson lépést! Infokommunikációs fejlesztések az MFB-vel. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium