Nem vehet akárki a British Airways anyavállalata részvényeiből

2019. február 12. 18:15    
nyomtatás
 
Nem vásárolhatnak a British Airways anyavállalata, az IAG részvényeiből az EU-n kívüli befektetők, mert már nagyon közel van a cég ahhoz, hogy a tulajdonosok kevesebb mint fele legyen EU-n belüli - írja a CNBC.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Jelenleg már az International Consolidated Airlines Group 47,5 százaléka az Európai Unión kívüli tulajdonosok kezében van, a Qatar Airways például 22 százalékos részesedéssel rendelkezik a cégben. Az IAG alá tartozik a British Airways, az Iberia és az Aer Lingus is. Ahhoz pedig, hogy egy légitársasaság EU-s légitársaság legyen és ennek megfelelően szabadon indíthasson járatokat tetszőleges számban tetszőleges európai városok között, legalább 50 százalékban EU-n belüli befektetők tulajdonában kell, hogy legyenek a részvények.

A Brexit után még bonyolultabb lesz a helyzet, ettől kezdve ugyanis a brit befektetők nem számítanak majd be az EU-n belüli részvényesek közé. De ez a több nagy légitársaságnál, például a Ryanairnél és az easyJetnél is érzékeny kérdés lesz a brit kilépést követően.

Nem vehet akárki a British Airways anyavállalata részvényeiből

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium