Előfizetői tartalom

Nem romlottak tovább érdemben a vállalati profitkilátások

Portfolio
A három hónappal ezelőtti felmérésünkhöz képest a hazai nagypapírok közül egyedül az Egis-nél javultak érdemben a profitkilátások az erős negyedéves gyorsjelentést követően. A többiek közül az OTP és MTelekom esetében nem változtak a prognózisok, a MOL esetében azonban annak ellenére is lefele mozdultak a becslések, hogy az utóbbi hetekben az olajár ismét magas szintekre emelkedett, és a finomítói marzsok is kitágultak. Sokadik alkalommal publikáljuk a magyar blue chipek legfontosabb régiós szektortársaival kapcsolatos profitvárakozásokat is, azonban csak a BÉT-en forgó részvényekre gyűjtöttük össze mi magunk a becsléseket, egyéb társaságok vonatkozásában a Datastream adatait jelenítettük meg.

A felmérésben résztvevő befektetési bankok: Buda-Cash, Concorde, Citigroup, Deutsche Bank, Erste, Equilor, Goldman Sachs, HSBC, ING, IPOPEMA, Jefferies, JP Morgan, KBC, KBW, Quaestor, Raiffeisen, UBS, Unicredit, Wood. Mit várhatunk a hazai cégektől?. A hazai nagypapírok közül egyedül a Richter-Egis páros esetében figyelhető meg, hogy az elemzők optimistábbak a 2012-es és 2013-as profitkilátások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés