Nincs erő a Telekomban, nem tudott 10 000 fölé kapaszkodni az OTP

2018. július 11. 16:51    
nyomtatás
 
Esnek az európai tőzsdék szerdán, miután a befektetőket ismét a kereskedelmi háborús félelmek aggasztják, a kontinens részvényindexei mellett a BUX index is lejjebb került ma. A hazai blue chipek közül az OTP nem volt képes a lélektani 10 000 forintos szint visszafoglalására, a Magyar Telekom papírjaiban továbbra sem volt erő, míg az Altera részvényei is estek ma.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A kereskedelmi háborús aggodalmak határozták meg az irányt az európai tőzsdéken szerdán, a kontinens börzéi mellett a magyar részvényindex is lejjebb került a hét harmadik napján, a hazai blue chipek is esnek, a 10 000 forint alá eső OTP közel 1,1 százalékkal került lejjebb, a Richter mindemellett 0,5, a Mol 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom papírjai pedig 0,1 százalékkal kerültek ma lejjebb.

Magyar Telekom


Az elmúlt hét második felének emelkedése kifulladt, a Magyar Telekom pedig ismét lefelé csorog, az árfolyam újra a csökkenő csatorna alsó trendvonala alá került. Amennyiben a lejtmenet folytatódik, a következő fontos szintet a 400 forintos támasz és a 398 forintos június végi lokális mélypont által közrefogott támaszzóna jelenti, míg a következő fontos támaszt 385 forintban közelében találjuk. Ha a vevők ragadják magukhoz az irányítást, a csökkenő csatorna 405 forintos alsó trendvonala felé visszakapaszkodva, a piaci fókusz a 418 forintos ellenállás elé fordulhat.

Nincs erő a Telekomban, nem tudott 10 000 fölé kapaszkodni az OTPMol


A keddi kereskedés jelentős erősödését követően ma már a Mol papírjainál is az eladók diktálják az ütemet, az olajcég részvényei továbbra is az ereszkedő trendcsatornában járnak, az eladók számára a csatorna 2534 közelében található alsó trendvonala, és a 2500 forintos támasz által közrefogott zóna letörése hozhat változást. Felfelé ugyanakkor a 2780-as ellenállás leküzdése után következhetne a további emelkedés lehetősége.

Nincs erő a Telekomban, nem tudott 10 000 fölé kapaszkodni az OTPOTP


A keddi piaczárás felé közeledve heves eladói nyomás bontakozott ki, és az OTP végül jelentős eséssel zárta a hét második napját. A bankpapír a lélektani 10 000 forintos szintet is letörte, az esés pedig a szerdai kereskedésben is folytatódott, ezzel a technikai kép egyértelműen borússá vált. Amennyiben nem sikerül a 10 000 forintos szint fölé visszakapaszkodnia, a következő meghatározó támaszt a 9646-os támasz, és a 9510 forintos lokális mélypont jelentheti majd.

Nincs erő a Telekomban, nem tudott 10 000 fölé kapaszkodni az OTPAltera


Az Altera részvényesei közül senki sem sem fogadta el a Wallis kötelező vételi ajánlatát, viszont a kisebbségi részvénycsomag megszerzésére vonatkozó szerződés hatályba lépett, így az Alterában 25 százalékot meghaladó részesedése lett a Wallis Asset Managementnek. Ez után kerülhet sor az apporttal történő 15,8 milliárd forintos tőkeemelésre, amelyet követően az Altera 100 százalékos tulajdonába kerül a Wallis Csoport négy gépjármű kereskedelemmel és szolgáltatással foglalkozó vállalata. Az Altera részvényei 0,6 százalékkal kerültek ma lejjebb.

Nincs erő a Telekomban, nem tudott 10 000 fölé kapaszkodni az OTPElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium