Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett

2018. november 8. 13:26    
nyomtatás
 
Leváltja a Tesla elnöki pozíciójából Elon Muskot, a helyére az igazgatóság egyik tagja, Robyn Denholm lép. Egy hónappal ezelőtt kötött egyezséget a cég az amerikai tőzsdefelügyelettel, aminek értelmében a meggondolatlan Twitter-üzenetek után Musknak 3 évre le kell mondani az elnöki tisztségéről.

Kereskedés Tesla-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A részvénypiacokról lesz szó a Portfolio következő befektetői klubján.


A Tesla november 13-ig kapott haladékot arra, úgy egy új, független embert nevezzen ki az igazgatóság elnöki posztjára, a választás Robyn Denholmra esett. A hölgy jelenleg az ausztrál távközlési cég, a Telstra pénzügyi igazgatója és 2014 óta ül a Tesla igazgatóságában. A távközlési cégnél betöltött posztjáról távozik a kinevezését követően - írja a Reuters.

Elon Muskot, a Tesla vezérét nyáron csalással vádolta meg és beperelte az Amerikai Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet (SEC), Musk ugyanis arról írt még augusztus elején a Twitteren, hogy 420 dolláros árfolyamon kivezetné a Teslát a tőzsdéről, ráadásul állította, az ehhez szükséges finanszírozási forrás biztosított. A hírre még aznap 11 százalékot emelkedett az árfolyam, részben azért, mert a világ egyik leginkább shortolt részvényénél megijedtek azok a befektetők, akik az árfolyam esésére fogadtak. A SEC szerint viszont Musk azon állítása, hogy a szükséges finanszírozási forrás biztosított, hamis és félrevezető volt.

Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett


Az ügy vége az lett, hogy megállapodást kötött a cég az amerikai felügyelettel, miszerint Elon Musknak legalább 3 évre le kell mondania az elnöki pozíciójáról, ráadásul 20 millió dolláros büntetést is fizetnie kell. Jó hír viszont a részvényesek szempontjából, hogy vezérigazgatói pozícióját megtarthatja és továbbra is irányíthatja vállalatát, amelynek szintén 20 millió dolláros büntetést kell majd fizetnie. Ráadásként még két független tagot is ki kell nevezni a Tesla igazgatóságába.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jövőre megtelik élettel a BudaPart (x)

A többfunkciós városnegyed időt és pénzt spórolhat. 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar alapítású WebEye (x)

Folyamatos fejlődés és innovatív megoldások - az út a sikerhez. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium