Előfizetői tartalom

Nyári rekord várható Ferihegyen: ide repülnek idén a magyarok

Soha nem látott ütemben növekedett tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma, ami az év végére meghaladta a 13,1 millió főt. Eddig az idei év minden hónapjában rekord dőlt, és úgy tűnik, hogy éves szinten is újabb csúcsra számíthatunk. Már a téli hónapokban is rengeteg volt az utas, de továbbra is a nyár a főszezon a hazai légiközlekedésben: Budapest egyre több külföldi turistát - köztük fesztiválozókat és hajóutasokat - vonz, a magyarok pedig főleg a tengerparti úticélok felé veszik az irányt. Vajon útjába állhat a további növekedésnek a forint gyengülése? Esetleg az olajár emelkedése fordíthat a pozitív trenden? Utánajártunk, hogy mire számítanak a hazai légiközlekedési piac legnagyobb szereplői.

Harmadik éve kétszámjegyű az utasforgalom növekedése a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ez azt jelenti, hogy jelenleg maximális kapacitással pörög a repülőtér, tehát minden munkatársra szükség van a zavartalan működéshez - mondta el a Portfolio-nak Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója. A nyár a hazai légiközlekedésben a legforgalmasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés