Előfizetői tartalom

A kenyér lehet a következő, ami nagyon megdrágul

Portfolio
Elszállhatnak a gabonaárak, vagy legalábbis az olajár közelmúltban látott emelkedése ezt vetíti előre. A korábbi mezőgazdasági inflációs ciklusokban az olajár emelkedése mintegy fél évvel előzte meg a gabonafélék árának szárnyalását. Az olaj most 30 százalék feletti emelkedésnél tart év/év alapon és a mezőgazdasági termékek drágulása is megkezdődött.

Elszállhat hamarosan a gabonafélék ára, legalábbis az olajár közelmúltban látott emelkedése ezt vetíti előre. Egy inflációs ciklus jöhet a mezőgazdasági szektorban és ilyen időszakokban az olaj árfolyamának emelkedése általában mintegy fél évvel előzi meg a gabonafélék szárnyalását. Az olaj árfolyama közel 34 százalékot emelkedett az előző év azonos időszakához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés