Üzlet

Nyomtass magadnak saját házat egy nap alatt!

Portfolio
Idegörlően lassú folyamat az építkezés. Az Egyesült Államokban átlagosan hat hónapba telik egy ház felépítése. De mint sok minden mást, ezt a folyamatot is hatékonyabbá teheti a technológiai fejlődés. Hihetetlen, de akár egy nap alatt is fel lehet építeni egy házat - bizonyította be egy San Fransisco-i startup.
Az Apis Cor robotja mindössze 24 óra leforgása alatt felhúzott egy házat, amibe beletartozik az alapok lerakása, a falak felhúzása és a tető felhelyezése is. Az Apis Cor az első olyan cég, amelyik egy olyan robotot fejlesztett, ami 3D-nyomtatással képes egész házak felépítésére.

Nyomtass magadnak saját házat egy nap alatt!
Forrás: YouTube, Apis Core
Az első épületüket Oroszországban húzták fel. A 38 négyzetméteres ház teljes költsége 10 ezer dollár volt és az, hogy gyakorlatilag bármilyen formájú lehet, páratlan lehetőséget ad a kreatív építészeknek. A cég szerint a technológia már alkalmas a tömeges építkezésre.

Nyomtass magadnak saját házat egy nap alatt!
Forrás: YouTube, Apis Core
A robot maga egy mozgatható 3D-nyomtató, magassága 1,5-3,1 méter között változtatható, 360 fokban képes elfordulni, karja pedig 4-8,5 méter hosszan ki tud nyúlni. Az Apic Cor az év leghidegebb időszakát választotta az első projekt megvalósítására, bebizonyítva, hogy olyan szélsőséges hőmérséklet mellett, mint -35 fok, is használható a technológia.

Nyomtass magadnak saját házat egy nap alatt!
Forrás: YouTube, Apis Core
A 3D építkezés segíthet olyan régiókban, ahol a városok fejlődése miatt olyan ingatlanpiaci robbanás van, hogy az építőipar nem tudja tartani a lépést, mint például Indiában. De jól jöhetnek az egy nap alatt felépülő házak a katasztrófákkal sújtott területeken is.



(World Economic Forum)
Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
iran-teheran-irani-zaszlo