Előfizetői tartalom

Nyugdíj: számos kérdést kell még tisztáznia a kormánynak

Szabics András Zsolt
Hétfőn nagyon könnyedén ment át a parlamenten a nyugdíjrendszerünket megváltoztató két törvény, elviekben a kihirdetést követően már vissza is lehetne lépni az állami pillérbe, azonban olyan sok kérdés nem tisztázott még, hogy a legjobb megoldás, ha kivárást választjuk. Egyelőre nem látjuk, hogy miként kapunk ellenszolgáltatást a 14 havi kiesett nyugdíjjárulék miatt az államtól, miközben azt sem lehet tudni, hogy ha visszatérünk az államhoz, akkor onnan milyen nyugdíjra számíthatunk. Az egyéni számlás rendszer nem hangzik rosszul, azonban az ígéretekre nem építhetünk, látnunk kell a pontos szabályozást, hogy véleményt lehessen formálni egyik vagy másik rendszer mellett.

Elképesztő gyorsasággal fogadták el a nyugdíjrendszer megváltoztatásáról szóló törvénytervezeteket a parlamentben, azonban a jogszabályok kivesézése után is úgy tűnik, hogy több kérdés maradt tisztázatlanul, mint amennyire megnyugtató választ kaptunk. Jelenleg annyit tudunk, hogy 14 hónapig nem fognak a nyugdíjpénztárak tagjai tagdíjat kapni, illetve az eddig létező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés