Előfizetői tartalom

Ők azok, akik uralják a világot, de könnyen romba is dönthetik

Változóban a világ, zajlik a negyedik ipari forradalom, a digitalizáció és a közösségi média térhódítása új iparágakat teremtett és új cégeket emelt fel, olyan vállalatok kerültek a világ legnagyobbjai közé, amelyek egy-két évtizede még sehol nem voltak: a Netflix, a Facebook és az Apple a világ legbefolyásosabb cégei közé tartoznak. De hogy történt ez, és mit jelent a befektetőknek a technológiai vállalatok uralma? Mekkora kockázatot jelent, hogy ilyen mértékű befolyásra tettek szert a részvénypiacokon? Veszély vagy inkább lehetőség?

Hatalmasra híztak mára a technológiai vállalatok, ahogy az új technológiák, mint az okostelefonok, a közösségi média, a cloud, vagy a mesterséges intelligencia megkezdték globális térhódításukat. De nem úgy, mint az internetlufi idején, amikor minden cégnek bizalmat szavaztak a befektetők, akinek bármi köze volt a technológiához. Most nagy profitot termelő, hatalmas készpénzállományon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés