Előfizetői tartalom

Okos-protézis és stroke-riasztó is készül az egri implantátumgyárban

Portfolio
A modern technológiák alkalmazása már nem csak a K+F laborokban fontos a gyógyászatban, de szépen lassan az orvosi segédeszközökben, implantátumokban, de még az orvos-beteg kapcsolatban is tetten érhetők. A magyar gazdaságban több olyan vállalatot is találni, amely világszínvonalú orvosi eszközöket gyárt, azonban ennek előnyeit eddig jellemzően külföldi páciensek élvezhették. Egy kormányhatározat azonban most változtathat ezen, amelynek célja, hogy az országban is helyzetbe hozza az olyan magyar innovatív vállalkozásokat, mint a Sanatmetal, amelynek pénzügyi vezetőjét jelölték a "CFO of the year" díjra a Portfolio és a Credit Managament Szövetség közös rendezvényén.

A többek között ortopédiai, gerincsebészeti implantátumokat és ízületi protéziseket gyártó Sanatmetal Kft. évente több mint ezer termékkel bővíti termékkatalógusát, és olyan okos-protézisek fejlesztésén dolgoznak, amelyek már szenzorok segítségével mérik a kopást és követik a gyógyulási folyamatot. A cég pénzügyi vezetőjével, Kovács Ibolyával arról beszélgettünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés