Előfizetői tartalom

Okosórát mutat be a Samsung a csúcsmobil után?

Portfolio
Karórához hasonló digitális készüléket fejleszt a Samsung, amely az okostelefonok számos funkciójával rendelkezik majd - írja a Reuters. A hírek szerint az Apple is hasonló készüléken, egy "okosórán" dolgozik, hogy fellendítse a növekedést. Az okostelefonok piaca ugyanis már a tömeggyártás időszakába lépett, amit erős verseny, csökkenő profit marginok, a tudásban egyre hasonlóbbá váló termékek és a növekedés lassulása jellemez. A két cég között versenyfutás kezdődhet, hiszen aki először lép be a piacra egy trendi és innovatív készülékkel, nagy előnyre tehet szert és a platformjához láncolhatja a fogyasztókat.

Telítődik az okostelefonok piaca Az okatelefonok piaca mostanra az érettség és a tömegtermelés időszakába lépett, amit a növekedés lassulása, a készülékek közötti különbség eltűnése, az erős verseny és ezzel párhuzamosan alacsonyabb profit marginok jellemeznek. A közel 360 milliárd dolláros piac dinamikája 2017-re már 10% alá lassulhat az előrejelzések szerint....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés