Előfizetői tartalom

Októberi zuhanás a tőzsdéken - Mégis mi folyik itt?!

Portfolio
Mozgalmas az október a részvénypiacokon, különösen az amerikai tőzsdéken. Az elmúlt hetekben nem egyszer láttunk több száz pontos eséseket a Dow indexben, tegnap is kisebbfajta pánik bontakozott ki. A DAX index két éves mélyponton van, az idén történelmi csúcsokat döntögető amerikai indexek pedig mára teljesen ledolgozták a 2018-as emelkedéseiket. Összeszedtük, hogy milyen makrogazdasági és részvénypiaci tényezők állnak az esés mögött.

Lassuló növekedésA tőzsdei esés mögött meghúzódik, hogy egyre komolyabbak a növekedési kockázatok szerte a világban. A Donald Trump amerikai elnök által kirobbantott kereskedelmi háború valós veszélyt jelent a globális növekedésre nézve, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) részben ezért vágta vissza az idei és a jövő évi világgazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés