Előfizetői tartalom

Befagyaszthatják a nyugdíjalapokat Detroitban

Portfolio
Detroit hónapok óta hivatalosan is csődben van, egyelőre folyik a károk felmérése és a válság élére állított válságmenedzser azt próbálja elérni, hogy rendezze a helyzetet. Az óriási adósság terhe alatt nyüglődő város egyik nagy problémája a súlyosan deficites állami nyugdíjprogram. Az indulatokat a napokban az a javaslat korbácsolta fel, miszerint az év végétől a két legnagyobb állami nyugdíjalapot befagyasztanák, ami azt jelenti, hogy több pénzt nem utalna az állam a tagok számlájára, vagyis a nyugdíj-várományok is csökkennének. A szakszervezetek és a nyugdíjalapok vezetői szerint elfogadhatatlan ez a javaslat, mivel a csődtárgyalások még nem zárultak le és egyébként is alkotmányos védelmet élveznek a nyugdíjak - írja a Pensions & Investments.

Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! Hónapokkal ezelőtt fordult igazán rosszra Detroit helyzete, a város csődvédelmet kért, többek között az állami nyugdíjprogramokban és az egészségügyben felhalmozott jókora hiány miatt. A város irányítását egy válságmenedzserre bízták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés