Előfizetői tartalom

Készül valamire nyugdíjügyben az MNB

Portfolio
Pénzügyi felügyeleti és fogyasztóvédelmi szerepet egyaránt betölt az MNB az új felügyeleti struktúrában, a kettő teljesen kiegészíti egymást - ismertette Nagy Koppány igazgató a Portfolio.hu csütörtöki biztosítási konferenciáján. Pozitív üzenet a biztosítási szakma számára, hogy élénk párbeszédet tart szükségesnek az MNB az új szabályok, ajánlások kidolgozásához. A közeljövőben ilyet (ajánlást) a nyugdíjbiztosításokkal kapcsolatban fog kiadni a jegybank.

Erős, integrált felügyelet foglalkozik ma a pénz- és tőkepiaccal, a biztosítókkal, a pénztárakkal és a közvetítőkkel az MNB-nél - mondta Nagy Koppány. "Új divat lett" a válság után a makroprudenciális felügyelés, amely mellett a PSZÁF által korábban ellátott mikroprudenciális felügyelet és fogyasztóvédelem is a jegybank hatáskörébe tartozik. A pénzügyi felügyelet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés